Made in Croatia

Uskrsni zečići Đurđice Grgurić iz Ago designa kao lijepi ukras za nadolazeće blagdane

 Đurđica Grgurić
Đurđica Grgurić šivanje je zavoljela u djetinjstvu uz djeda krojača, a danas su njezine dekoracije sve traženije

Đurđica Grgurić iz Belišća od ranog je djetinjstva, priča, sjedila za djedovom mašinom koji je bio krojač. Tako se očito i javila kod nje ljubav prema šivanju.

image
Đurđica Grgurić
image
Đurđica Grgurić

Prije četiri godine ostvarila je svoj san otvorivši krojačku radnju Iglica, a uslijedilo je i pokretanje brenda Ago design

image
Đurđica Grgurić

- Aktivno sam se počela baviti šivanjem krajem srednje škole. Svoj san ostvarila sam unatrag četiri godine otvorivši krojačku radnju iz koje potječu svi moji kreativni radovi. Oduvijek sam voljela stvarati rukama, a uređenje kuće i okućnice mi je također veliki užitak, stoga sam to dvoje odlučila spojiti u jedno. Sve je počelo za Božić, kada sam odlučila probati napraviti gnomiće, tj. srećonoše. Zainteresiranost je bila ogromna, a ljudi su me već tada ispitivali što će biti za Uskrs. Tako nekako je samo po sebi uslijedilo da će idući biti zečići, a samim time odlučila sam da bi bilo dobro pokrenuti i zasebnu stranicu na kojoj ću objavljivati sve svoje buduće radove. S obzirom na to da se moja radnja zove Iglica, nastao je Ago design, što u prijevodu znači igla. Za ovo kratko vrijeme Ago design probudio je zanimanje široke mase ljudi, što mi je dalo do znanja da se trud i rad isplate te sam dobila dodatni vjetar u leđa da stvaram i dalje - ponosno nam govori Đurđica Grgurić. Njezini zečići ovoga bi Uskrsa mogli biti idealna dekoracija za one koji vole ručno rađene, unikatne kreacije, a koji su još k tome i hrvatski proizvod.

image
Đurđica Grgurić
image
Đurđica Grgurić
image
Đurđica Grgurić

- Teško je reći koliko točno traje izrada jednog zeca. Suprug mi je od velike pomoći jer on radi drvenu konstrukciju koja zečićima daje stabilnost i čvrstoću, a onda se ja igram tkaninama i dodam im malo osobnosti. Izrađujemo ih u dvije veličine. Manji od 45 cm (plus uši) su 150 kn, a veći od 68 cm (plus uši) su 200 kn - otkriva Đurđica i dodaje kako su trenutačno najtraženiji zečevi u proljetnim tonovima, a najčešće ih se naručuje u paru (cura i dečko), i to većinom kao poklon, ali i za dekoriranje svoga životnog prostora.

Inače, zečići su prvi službeni proizvod Ago designa, a već su u razradi nove kreativne ideje koje će uskoro biti predstavljene. Sve možete pratiti na Facebook stranici Ago design i Instagram profilu @ago__design-

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 11:16