ATMOSFERA BY KOOGLE

Ususret Uskrsu: Druženje na otvorenom uz scenografiju začinjenu prekrasnim staklenim kuglama

 Igor Auferber
Projekt domaćeg brenda Koogle i fotografa Igora Auferbera pokazuje kako vrijeme provedeno u prirodi itekako može biti magično

AtmoSfera je novi projekt iz radionice poznatog domaćeg brenda Koogle (koogle.hr) kojim se žele prikazati njihove unikatne, ručno puhane staklene kuglice u novom Svjetlu. Doslovno. - Odlučila sam proširiti svoj asortiman i ponudu na izradu jednostavnih i minimalističkih cvjetnih dekoracija stola i okolnog prostora, najviše visećih grmolikih, biljnih minimalističkih instalacija, obogaćenih sa staklom u kojem se nalazi svjetlo ili isto neko bilje. Shvatila sam da toga nema u ponudi u Hrvatskoj. Staklene kugle sa svjećicama, ako je netko želio takvu dekoraciju, nabavljalo se inače preko eBaya ili Amazona, ali nakon toga, imao si 20-30 kugli koje si kupio za određenu svečanost ili događaj i nakon toga ne znaš što bi s njima.

image
Igor Auferber

Kreativna ekipa ove je fotografije snimila u bajkovitom parku kurije Junković koja datira iz polovice 16. stoljeća, a nalazi se u Gornjem Stenjevcu u Zagrebu



Doživljaj

Shvatila sam da je moja prednost da mogu izraditi 10 ili 1000 komada mojih staklenih kugli (Koogli) za neki event, postaviti ih u prostor i sutradan se vratiti po njih. Dakle, poanta je da da vam iznajmim takvu dekoraciju i instaliram ju i sutradan pokupim - priča nam Martina Šimunković, vlasnica brenda Koogle i dodaje kako joj je ova ideja došla već prije dvije godine, kada je odlučila taj koncept ponuditi na Sajmu vjenčanja u Areni gdje se prezentirala s visećim instalacijama s puno zelenila i monokromatskim cvjetnim akcentima, a na koje je povješala svoje Koogle s lampicama unutar njih. - Dojam je bio bajkovit i drugačiji od ostale ponude tamo. Iako smo mi narod koji naginje nekoj, pa reklo bi se klasici, bilo je puno zainteresiranih za ovakav doživljaj, tako da mi je palo na pamet da bih mogla staviti to u ponudu. S obzirom na cijelu situaciju koja se zakomplicirala, to je tek sada došlo na red - otkriva Martina.

Ideja je da se iznajme elegantne i upadljive dekoracije, instalira ih se na željeno mjesto, a sutradan pokupe

image
Igor Auferber


Naravno da je sve ljepše kada se nađete uživo u nekoj priči i atmosferi s dobrim ljudima oko sebe, dodaje Martina, ali za prezentaciju ovakvog projekta je vrlo bitna fotografija koja će pokušati dočarati vizualno i faktografski cijeli koncept, ali i prezentirati atmosferu, što i je glavni cilj ovog projekta, stvoriti atmosferu. - Tome je pridonio fotograf, svestrani Igor Auferber, koji se odlično uklopio u ovu priču i to ne samo svojim umijećem i znanjem pravila i zakonitosti fotografiranja i fotografije, već i svojom kreativnom energijom i inspiracijom za razvoj projekta. Tako je njegova zasluga za naziv projekta AtmoSfera te prijedlog da napravimo fotopriču Projekta koji će ju pratiti kroz sva četiri godišnja doba, na raznim lokacijama u prirodi. Sviđa mi se i dinamika suradnje jer se dogovaramo jako brzo i lako, bez, često nepotrebnih, komplikacija koji prate provedbu nekog posla - ističe Martina, a fotograf Igor Auferber dodaje da mu je kao organizatoru putovanja stalno bila prisutna potreba za novim, kvalitetnim i originalnim fotografijama destinacija i aktivnosti koje nudi na putovanjima.

image
Igor Auferber


Prozračnost

- Logično rješenje je bilo samostalno snimiti fotografije, pa sam prije pet godina pohađao tečaj fotografije. Brzo mi se razvio dublji interes za fotografiju koji je prerastao u hobi, kamera je postala mojim obaveznim suputnikom. Baza fotografija je brzo rasla, otkrio sam da me neke vrste fotografija više vesele. Želja mi je dodatno se razvijati - kaže Igor.
Kreativna ekipa ovog projekta zasada je odradila godišnje doba Zimu i to u bajkovitom parku kurije Junković koja datira iz polovice 16. stoljeća, a nalazi se u Gornjem Stenjevcu u Zagrebu.

image
Igor Auferber


- Staklene kugle s lampicama ili svjećicama unutar Koogli, stvaraju dojam elegancije i prozračnosti, ali i uvode vas u vilinski i bajkoviti svijet. Kooglama i svjetlosnim instalacijama sam željela postići nestvaran i izvanvremenski dojam, željela sam sve nas izvesti iz sive svakodnevice i da barem na jednu noć budemo negdje drugdje. Budući da se bliži proljeće, a time se budi optimizam, i s obzirom na sve bolju epidemiološku situaciju, vraćaju se i ljudi ljudima i druženja će biti češća, naročito vani, pod vedrim nebom ili čak i u zatvorenom prostoru. Ovim cool svjetlosnim i grmo-cvjetnim instalacijama, lako je dobiti opuštajuću i stimulirajuću atmosferu u isto vrijeme, a postiže se kroz igru stakla, svjetla i zelenih dekoracija. Tu su još i mali zeleni vrtovi unutar Koogle koji se nakon mogu pokloniti gostima, kao i Koogle Earth, kugle sa stablima iz Projekta O2, koja se kasnije sade u prirodu te na taj način sudjelujete u ekološkoj akciji pošumljavanja - kaže Martina Šimunković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 16:29