BAŠ PREKRASNO

Uzeo 3 medijaplan ploče i u samo nekoliko sati napravio zadivljujuće preuređenje sobe

 /SHUTTERSTOCK

Rachida Kaziane, mlada majka podrijetlom iz Valencie u Španjolskoj već dugi niz godina objavljuje priču o svome o životu kroz video uratke na Instagram profilu @racihome. Njezin zavidan broj od 123 000 pratitelja može pronaći sve o njezinom životu i životu njezine obitelji. Od hrane, odjeće pa do uređenja i čišćenja doma.

Iako bi mogli izvući niz zanimljivih trenutaka s ovog profila danas samo se fokusirali na genijalno mini preuređenje spavaće sobe u Rachidinom domu. U opisu ovog video uratka stoji simpatična izjava s kojom se svaka supruga može poistovijetiti, naime Rachida piše svome suprugu sljedeće:

- Tri godine zajedno dijelimo ovaj prostor! Svaki put kad kažem kako želim neku promjenu u spavaćoj sobi, vidim te kako se loviš za glavu i pokušavaš me razuvjeriti, govoreći da je gotovo nemoguće učiniti nešto bolje od onoga što već imamo. Istina je da se ponekad znam stvoriti besmisleni pritisak i ponekad čak i sama preispitujem svoje odluke. Ali znate što? Volim kad na kraju ipak bude po mome i svi ostanu pozitivno iznenađeni – piše.

Kako prikazuje ovaj video uradak, Rachidin suprug je došao na genijalnu ideju koja je zapravo i jako isplativa ako želite brzi makeover nekog prostora u vašem domu. Nakon što je ogolio zidove od prijašnjih dekoracija, na njih je prilijepio tanke komade šperploče koje je nakon toga samo prebojao i dobio jednostavnu, ali divnu dinamiku na zidu koja izgleda kao luksuzna dekoracija.

-S dimenzijama 400 cm širine x 240 cm visine, odlučili smo izraditi četiri elegantna luka. Svaki luk ima unutarnje mjere od 80 cm širine x 214 cm visine, dok su vanjske mjere 95 cm širine x 240 cm visine. Koristimo MDF drvo za oblikovanje lukova koristeći ubodnu pilu od 40 cm kao šestar za izradu polukrugova. Osim toga, izrezali smo pet pravokutnika dimenzija 15 cm x 180 cm kako bismo dodali dodatni štih. Postupak je bio jednostavan, ali učinkovit. Prvo fiksiramo lukove pomoću dvostrane trake i snažnog ljepila. Zatim smo nastavili lijepiti pravokutnike, pazeći da je sve dobro povezano. Kako bismo dobili besprijekornu završnu obradu, fuge smo prekrili Aguaplasom, pustili da se osuši i izbrusili te na kraju cijeli zid obojili u bijelo. Rezultat je jednostavno zadivljujući! Sada zid naše spavaće sobe izgleda potpuno renoviran i pun stila - piše Rachida.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. travanj 2024 17:53