Uređenje doma

Uzorak riblje kosti ne mora ostati samo na vašem parketu!

 
 Adore Magazine

Iz dana u dan svijet je sve bogatiji različitim uzorcima koje neumorno smišljaju arhitekti i dizajneri u nadi da će upravo njihov postati dio kanona u uređenju doma. Ponekad je zaista teško odabrati nešto savršeno za naš dom, pogotovo kada se radi o izražajnim uzorcima koji lako mogu upropastiti interijer čineći ga nervoznim i pretjerano zasićenim. Stoga se često vraćamo upravo tradicionalnim uzorcima koji su obilježili životne prostore u kojima od malih nogu boravimo. Jedan od takvih uzoraka je takozvani herringbone uzorak koji možete prepoznati na svojim parketima kao uzorak riblje kosti.

 

Spomenuti način postavljanja parketa odnosno pločica dolazi u nekoliko različitih verzija, ovisno o tome koliko kompleksan uzorak želite. Danas se zaista može pronaći mnogo kreativnih prijedloga i ideja kako taj tradicionalni način postavljanja podnih obloga na inovativan i moderan način uklopiti u svoj interijer.

 

Ovaj se uzorak ne mora zadržati na podovima, ne mora biti od isključivo od drvenih letvica, ne mora ga obilježavati smeđa boja niti mora biti izveden slaganjem mnogobrojnih individualnih komada. Od upečatljivih tapeta koje prenose taj uzorak na vaš zid pa sve do pločica u boji koje možete posložiti na ovaj način, mogućnosti je zaista bezbroj. U nastavku vam donosimo nekoliko lijepih primjera!

 

 

Martina Gemmola

Little Green Notebook

Inhabit

Fired Earth

Adore Magazine

Design Sponge/Lindsey Smith

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. siječanj 2021 06:17