NE PROPUSTITE

Vaš omiljeni časopis Dom&Dizajn JOŠ SAMO DANAS, 15.4. potražite na kioscima

Donosimo sve o trendu života u montažnim kućama, vodimo vas u najljepše kuće i stanove, a tu su i shopping vodiči, ideje i savjeti o uređenju

Iako nam se čini da je jučer bio Božić, Uskrs nam je pred vratima. Moramo reći kako smo ljubitelji ovog lijepog blagdana, jer donosi neki proljetni optimizam, a i priliku zaljubljenicima u interijere da opet malo dekoriraju “po kući”.

U ovom broju osmislili smo za vas brojne inspiracije za malo drugačije blagdansko uređenje doma i pretočili ih u našu ovomjesečnu fotopriču. Osim toga, na našim društvenim mrežama pokazalo se da ste jako zainteresirani za montažne kuće pa je upravo to ovomjesečna tema broja.

Provjerite kako izgleda jedini noćni klub na Dugom otoku, upoznajte Miljenka Piškorića koji na tkalačkom stroju proizvodi divne tekstile za dom te zavirite u omiljeni kutak u domu novinarke Ane Bacinger

Montažne kuće rastući su trend na hrvatskom tržištu. Kupuju se kao vlastiti dom u kontinentalnom dijelu Hrvatske, a sve više i kao kuće za turizam na obali. Razloga za to je više, ali jedan od glavnih je taj što se one brzo podižu, to je presudni faktor u situaciji kada se na kvalitetne građevinske radnike za gradnju klasične zidane kuće čeka ponekad i godinama. Prednost im je, dakle, brza gradnja jer će od početka montiranja do trenutka useljenja proći najviše pola godine, često i samo dva mjeseca. Koje su im još prednosti i mane doznajte u novom broju Dom&Dizajna u nedjelju.

Vodimo vas i u dva sjajna interijera: Prvi je kuća Jerini na otoku Krku u sklopu obiteljskog gospodarstva u Bajčićima arhitektice Branke Juras. Kuća Jerini bila je u finalu za godišnju nagradu Medalja za arhitekturu, koju dodjeljuje Hrvatska komora arhitekata (HKA). Drugi je prekrasan, mladenački osmišljen i uređen mali stan obitelji Jandri, Ivane i Zvonimira. Stan je veličine 43 kvadrata, a nalazi se u centru gradića Ozlja.

Donosimo vam i zanimljivu priču o Miljenku Piškoriću, tkalcu koji u sklopu svoje kućne radinosti pod nazivom Tko Tka na tkalačkom stanu proizvodi divne tekstile za dom.

Vodimo vas i u jedini noćni klub na Dugom otoku, novootvoreni disko Tutta Forza koji je osmislila arhitektica Antonija Deda Štefanec iz studija WEnter. Tu su i brojni shopping vodiči, savjeti za čišćenje i organizaciju doma, i brojne druge inspiracije.

Sve to potražite još samo danas, 15. travnja, uz Jutarnji list na svim kioscima!

Svoje primjedbe, pokude i pohvale možete nam pisati na mail d&Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook stranici @domidizajn i Instagramu @domidizajn. Vole vas cure iz D&D-a!

Ponedjeljak (15. 4.) je dan rezerviran za ljubitelje arhitekture, dizajna i kulture stanovanja.

Foto: Living4media, Shotterstock

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 02:09