MADE IN CROATIA

VEDRAN KIRIN Nova kolekcija unikatnih staklenih tanjura

Rađeni su decoupage tehnikom te ručno dorađivani printovima iscrtanim na listovima enciklopedija

Profil

NAZIV: tanjuri iz kolekcije Cabinet.K
AUTOR: dizajner Vedran Kirin
GDJE KUPITI: Habiter Chic i Hysteria Concept Store, Zagreb; Electric Ladyland Design, Korčula; galerija Makina, Pula

Dovoljno je spomenuti Bakinu škrinju ili Habiter Chic i znat ćete o kome pričamo. Iza njega je već 15 godina rada, a ovo je njegov najnoviji brend, Cabinet.K

Detalji čine razliku. U odjevnom smislu, primjerice, nakitom ili torbom upotpunjujemo svoju odjevnu kombinaciju i otkrivamo vlastiti modni senzibilitet. Isto je i prilikom uređenja interijera. Odabirom jastučnica, rasvjetnih tijela ili dekorativnih predmeta dajemo karakter prostoru u kojem boravimo i naglašavamo estetiku kojoj naginjemo, govori nam dizajner Vedran Kirin, koji se već 15 godina bavi uređenjem interijera i dizajnom namještaja, rasvjete, raznog tekstila te home decora.

Mnogi će se sjetiti da je Vedran prije više od deset godina otvorio Bakinu škrinju, prvu trgovinu s retro i vintage dekorom na ovim prostorima. Dizajnirajući uporabne predmete s dozom osobnosti i bizarnosti prema kombinaciji starog s novim, romantičnu Bakinu škrinju zamijenio je industrijskim dućanom Habiter Chic, a u međuvremenu je nastavio s novim izazovnim projektima. Tako je nedavno predstavio svoj novi brend Cabinet.K, odnosno kolekciju unikatnih staklenih tanjura.

- Slučajno neformalno druženje izrodilo je ideju i naziv. Sama ideja uvijek je bila tu negdje, ali je čekala pravi trenutak da od ideje postane proizvod i brend. Nakon što smo osmislili naziv, priča se počela stvarati i nakon nekog vremena rodili su se i prvi proizvodi - tanjuri, koji su moja velika strast. Razmišljajući o motivima i izradi, odlučio sam stvoriti potpuno novi brend i odmaknuti se od Habiter Chica - prepričava.

Tanjuri su rađeni decoupage tehnikom te ručno dorađivani printovima koje je Vedran iscrtao na listovima starih enciklopedija. Motivi su raznovrsni, najčešće stari viktorijanski motivi koje je dorađivao, a najveća inspiracija mu je, kaže, bila anatomija pa su najčešći motivi prve kolekcije kosturi, srca te kosturske glave. Dio kolekcije namijenjen je i turistima koje će zasigurno oduševiti motivi pulskih gladijatora, Marca Pola i Dioklecijana.

- Na putovanjima dobivam inspiraciju od uličnog života lokalnih ljudi i uličnog arta. Ljudi, njihove navike i stilovi vječna su mi inspiracija. U mnogim zemljama upoznao sam različite stilove, različite načine života i umjetnike koji su mi s godinama postali prijatelji i kojima se rado vraćam i razmjenjujem iskustva i inspiraciju. Portugal, odnosno Portugalci su mi nekako najviše sjeli zbog svoje opuštenosti i doze trash kreativnosti i spajanja starog s novim. Lisabon je predivan grad u kojem posebno uživam svaki put kada dođem, taj grad je moja vječna inspiracija i volio bih jednoga dana otvoriti Cabinet.K dućan upravo u tom gradu - kaže Vedran.

Osim tanjura, brend obuhvaća mirisne svijeće, majice i dizajnerske lampe, a u pripremi je već i zimska kolekcija staklenih tanjura. Valja spomenuti da su svijeće i lampe već i prije samog javnog predstavljanja prepoznali razni dizajneri interijera te se, osim na raznim lokacijama u Hrvatskoj, mogu naći i u Argentini, a uskoro i u Portugalu.

Što se tiče planova za budućnost, Vedran ističe kako je u suradnji s prijateljicom Sašom Maksimiljanović i njenim brendom Maks studio osmislio posebni sestrinski brend Cabinet.K - Vrecha&Co. Asortiman novonastalog brenda napravljen je od originalnih jutenih vreća za kavu, a što sve obuhvaća predstavit će na jesen.

Foto: Berislava Picek/Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. svibanj 2024 16:41