Veliki performans na tržnici Dolac

Deset tisuća građana na puštanju lampiona za pomoć bolesnoj djeci

Više od tri tisuće lampiona pušteno je jučer navečer s tržnice Dolac u sklopu tradicionalnog petog preformansa “Kapulica i lampioni” akademskog slikara i grafičara Krešimira Tadije Kapulice, koji je bio najveći i najposjećeniji do sada. Na Dolcu, gdje se performans “Kapulica i lampioni” održao i prvi put, okupilo se desetak tisuća građana koji su prilikom puštanja lampiona u zrak poželjeli želju, a zagrebačko nebo nakratko je bilo prepuno svijetlećih lampiona.

Iako je prodaja lampiona počela u pola sedam navečer, mnoštvo posjetitelja okupilo se i nekoliko sati prije. Kolona koju su stvorili počela je kod kipa Kumice, a red se protezao čak i do glavnog stajališta tramvaja na Trgu. Za preformans je osigurano oko tri tisuće lampiona, pušteno ih je puno više jer je većina posjetitelja donijela i svoje. Osim što je ovogodišnji performans “Kapulica i lampioni” najveći dosad, umjetnik Kapulica ove je godine uveo još jednu novost. Jubilarni performans ove godine dobio je i humanitarnu notu.

Svi lampioni, koji su se mogli na Dolcu pokupiti od 18.30 sati, preuzimali su se uz minimalnu preporučenu donaciju od 10 kuna. Cilj donacije je da se prikupi neodređena svota koja će biti donirana Udruzi za pomoć djeci i obiteljima suočenim s malignim bolestima Krijesnice, a sav skupljeni novac partner performansa će udvostručiti.

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 19:11