ISTAKNITE ZIDOVE!

VELIKI TREND UREĐENJA: Nedovršeni i grubi zidovi

 IKEA
 

Svi koji prate promjene u svijetu interijera mogli su primijetiti da u posljednje vrijeme besprijekorno uređeni prostori u kojima se u stvarnom svijetu jednostavno ne bi dalo živjeti sve manje privlače pozornost i mame uzdahe. Umjesto toga, pojava japanskog koncepta wabi-sabi i jačanje industrijskog stila s izražajnim teksturama opeke i betona ukazuju na to da smo sve skloniji interijerima koji pokazuju znakove života, trošenja i nesavršenosti.

IKEA

Materijali poput grubog i neobrađenog drva, betona i otkrivene opeke, nepravilni slojevi boje i slični elementi sve su radije viđeni u prostorima jer stvaraju oštar kontrast još uvijek prevladavajućoj paleti neutralnih boja i klasičnoj bjelini interijera. Što sve možete učiniti kako bi u svoj dom uključili sve popularniji trend nedovršenog, grubog i šarmantnog saznajte u nastavku!

Otkrijte stari zid od opeke

Nemojte zanemariti zidove od opeke koje imate u svom domu, niti ih skrivati iza slojeva žbuke. Ponosno ih izložite i oko njih stvorite ostatak svog uređenja.

Instagram @andreapapiniphotographer

Sastružite slojeva boje sa zida

Zidovi u ovom interijeru posebno privlače pozornost jer se na njihovoj površini nalaze sastrugani slojevi nekadašnje boje koja stvara istrošen dojam, ali i unosi u interijer dašak povijesti.

Zadržite izvorne elemente prostora

Prije nego u svoj dom počnete dodavati nove stvari, pokušajte nešto prvo ukloniti.

Eksperimentirajte s uglačanim betonskim podom

Sirovost materijala doprinosi brisanju granica između vanjskog i unutarnjeg prostora, dojam koji dodatno pospješuju prozori od poda do stropa.

Grube materijale kombinirajte s drugim teksturama i bojom

Pomoću tekstura kao što su krzno, koža i različite tkanine, ali i boja kauča, jastučića i samog poda s uzorkom prostoru je dana nova dubina.

Prigrlite patinu

U blagovaonici na fotografiji odlučio je kombinirati bijeli premaz koji je dodan na polovicu zida s izvornim izgledom na gornjoj polovici koji daje patinu cijelom prostoru.

Foto: Instagram, IKEA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
31. ožujak 2024 17:10