UKRASITE SA STILOM

Veliki zidovi u svakom prostoru prilika su da ispričate priču ili date izjavu

 @cathiehonginteriors
U nastavku donosimo savjete o tome što trebate imati na umu kada ukrašavate veliki zid kako biste osigurali da blista

Ako u svom domu imate veliki, prazan zid, možda ćete biti u nedoumici kada budete trebali odlučiti kako ga stilizirati. Veliki zidovi u svakom prostoru prilika su da ispričate priču ili date izjavu, pa odredite koju poruku ili raspoloženje želite prenijeti i neka to vodi vaše izbore. Iako ne postoji jedan pravi način za ukrašavanje zida, zapamtite da želite održati sklad u prostoru. Ne želite da jedan zid u prostoru izgleda natrpano, a drugi vizualno manjkavo. U nastavku donosimo savjete o tome što trebate imati na umu kada ukrašavate veliki zid u vlastitom domu kako biste osigurali da blista.

Razmotrite arhitekturu oko zida

Ovo je važan prvi korak kada procjenjujete veliki zid u vašem domu, točke koje treba imati na umu uključuju hoće li se zid promatrati iz daljine - ili dok sjedite ili stojite, hoće li na njega biti naslonjen namještaj i ima li zid vrata ili otvore.

Ako se zid može vidjeti iz drugih prostorija i ne sadrži vrata ili otvore opremite ga umjetnošću. Kolekcija u manjim okvirima, velika umjetnička djela ili trodimenzionalni obješeni predmeti - sve to funkcionira. Samo ne zaboravite ostaviti odgovarajući prostor koji omogućuje umjetničkom djelu ili predmetima da dišu. Ako vaš zid ima otvore, poigrajte se s ukrasima.

U nekim slučajevima i police za knjige ili drugi namještaj mogu ukrasiti vaš veliki zid, ali ne bojte se, još uvijek možete biti kreativni. Razmotrite posebne završne obrade kao što su lakiranje, žbuka, hrabre boje ili uzorci tapeta koji se mogu uskladiti s namještajem.

Zadržite razmjere i svjetlost na prvom mjestu

Prije nego što se uhvatite u koštac sa svojim velikim, praznim zidom, morat ćete imati na umu veličinu i dizajn prostora. Također je važno odrediti koliko prirodnog svjetla soba prima. Za tamnije sobe, zrcalno lakirana završna obrada visokog sjaja reflektira prirodno svjetlo, čineći prostore većim i svjetlijim, posebno u zasićenim bojama. Zlatni ili srebrni listići brušeni do lijepog srednjeg sjaja također će postići nešto od istog učinka posvjetljivanja.

Ako odlučite objesiti umjetničko djelo na svoj zid, veličina je također nevjerojatno ključna. Jedan jednostavan način da provjerite je li mjerilo ispravno jest podijeliti [zid] na trećine. Veliko umjetničko djelo širine jedne trećine ili dvije trećine zida obično je dobro mjesto za početak.

Nemojte zanemariti važnost boje

Korištenje boje u velikoj prostoriji može stvarno promijeniti percepciju i raspoloženje u sobi, a specifične nijanse koje odaberete mogu vam pomoći da postignete viziju koju imate na umu. Svjetlije boje mogu unijeti život, stvoriti živost i povećati energiju prostorije, dok malo tamniji tonovi mogu stvoriti osjećaj prizemljenosti i opuštenosti.

Imajte na umu protok

Dugi zid također je most prema drugoj prostoriji pa ih možete koristiti za povezivanje jednog prostora s drugim. Što god da stavite na zid može pomoći jednoj prostoriji da komunicira i teče u drugu ili obrnuto. Bitan je kohezivni pristup. Što god da dodajete za ukrašavanje zida treba se slagati sa susjednim sobama, tako da kada se krećete kroz prostor, oni odmah gravitiraju prema funkciji i suštini sobe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. travanj 2024 09:38