INOVATIVAN DIZAJN

Veliko priznanje za hrvatsku tvrtku! Uredski namještaj, čiji koncept podsjeća na "švicarski nožić", finalist je nagrade DesignEuropa Awards

 JONAS VON DER HUDE
Ove je godine za nagradu konkuriralo 700 prijava i nominacija iz 43 zemlje

The Performer, jedan od modela movo premium uredskog namještaja, odabran je među četiri finalista ovogodišnje dodjele nagrada DesignEuropa Awards u kategoriji industrijskog dizajna.

Ovu vrijednu nagradu, svake dvije godine, dodjeljuje Ured Europske unije za intelektualno vlasništvo (EUIPO). Ove je godine za nagradu konkuriralo 700 prijava i nominacija iz 43 zemlje, dok je movo jedini hrvatski predstavnik u iznimnoj konkurenciji. U obrazloženju odluke o finalistima, navodi se kako postavljaju nove standarde u industrijskom dizajnu uz poštivanje načela održivosti.

image
JONAS VON DER HUDE/
image
SOBOČAN

- Ući u finale nagrade DesignEuropa iznimno je postignuće, jer dolazi direktno od Europske unije. movo je prepoznat kao primjer vrhunskog industrijskog dizajna, što je priznanje ne samo za Sobočan dizajn studio, veći i za hrvatski dizajn u cjelini - istaknula je Anamaria Burazin Eškinja, voditeljica Sobočan dizajn studija.

Inovativna kolekcija uredskog namještaja movo, razvijena u Sobočan dizajn studiju, prepoznata je na tržištu cijele Europe gdje se pozicionirao u premium segment uredskog namještaj što potvrđuju do sada osvojene prestižne međunarodne nagrade za dizajn i inovacije; German Innovation Award 2021, Iconic Awards - Innovative Interior 2021, BIGSEE Wood design award 2021 te A&Desing Award 2022.

image
JONAS VON DER HUDE/
image
SOBOČAN

Movo je dostupan u šest različitih modela, a sve ih odlikuje moderan i inovativan dizajn te funkcionalna izvedba jer zauzimaju minimalan prostor, uz vrlo jednostavno sklapanje prostora za rad i mobilnost. Osim funkcionalnosti koju pružaju, izvedeni su na način da se nakon rada vrlo jednostavno pretvaraju u moderan dizajnerski element.

Model The Performer, nominiran za prestižnu nagradu DesignEuropa, najkompaktniji je model u cijeloj kolekciji, visine samo 81 centimetar. No, bez obzira na tu činjenicu, on u potpunosti zadovoljava sve osnovne uvjete za rad. Njegov koncept podsjeća na "švicarski nožić" gdje se svaka njegova ploha rasklapanjem pretvara u određenu funkciju - kao primjerice ploha za rad, ladica, ormar za registratore, pretinac za olovke i pretinac za smještaj električnih priključaka. Njegovu osnovnu strukturu čini metalni okvir unutar kojeg su organizirane razne jedinice za pohranu. Izvana je obložen bijelim iveralom, koji zaobljenim uglovima ublažava uglastu formu elementa i čini ga prijatnijim za rukovanje. Cijeli element izrazito je suvremenog i nenametljivog dizajna, a drveni dekor unutar elementa daje mu dodatni karakter.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 17:05