Veliko priznanje za poznati brend

Prostoria osvojila dvije nagrade na German Design Award 2015

Hrvatski brend Prostoria dobio je još jedno međunarodno priznanje, ovaj put od njemačke struke. German Design Award prepoznaje i odaje priznanje dizajnerskim trendovima koji podižu razinu dizajnerske scene.

Ne uzurpira prostor

Vrhunska internacionalna nagrada dodjeljuje se visokokvalitetnim proizvodima i projektima iz produkt-dizajna i grafičkog dizajna, a osim žirija, glasuju svi zaljubljenici u dizajn. U kategoriji Home and Decoration Prostoria je dobila dva priznanja: Excellent Product Design 2015 Winner za sjedalicu “Polygon” i Excellent Product Design 2015 Special Mention za fotelju “Up-lift”.

Uz same nagrade, žiri je posebno pohvalio stolac Polygon i u svojoj izjavi. – Polygon je izvanredna fotelja, nastala iz modernističke tipologije sjedišta skromnih dimenzija. Ispunjava funkcionalne parametre, ali svojom kompaktnom veličinom ne uzurpira prostor. Svaka promjena u perspektivi transformira trokutaste forme koje definiraju bočni pogled na fotelju u heksagone ili druge kompleksne poligone. Zanimljiv koncept koji se suptilno poigrava percepcijom i nikad ne postaje monoton. Uzbudljivo – navode članovi žirija.

Izvrstan javni imidž

Kao natjecanje za industriju koja ističe stručnost u oblikovanju sudionika, nagrada ima i izvrstan javni imidž. Razlog je tome i ugled organizatora, njemačkog Vijeća za dizajn, koji zastupa i podupire njemačku industriju dizajna sa svojim iskustvom u svim pitanjima koja se odnose na dizajn već 60 godina. Čestitke Prostoriji na osvojenim prestižnim nagradama!

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 14:15