LJUBAV NA PRVI POGLED

VIDEO: Jesu li ovo najljepši bazeni na svijetu?

Jarke boje i geometrijski oblici prepoznatljivi su potpis američke umjetnice Alex Probe, poznate po uređenju otkačenih interijera i eksterijera

Ako niste na plaži i ne uživate u morskim radostima, nema boljeg načina za osvježenje od skoka u bazen, a najljepše koje smo vidjeli ručno oslikava američka multidisciplinarna umjetnica Alex Proba. Njezini bazeni prava su eksplozija boja, veselja i optimizma - čim ih ugledate "obični" više nisu zanimljivi.

Njezin Studio Proba sa sjedištem u New Yorku ove godine slavi desetu obljetnicu, a bavi se grafičkim dizajnom, dizajnom eksterijera i namještaja. Iako ima i liniju Proba Home za koju dizajnira razne stvari za dom - od tepiha, pločica, tapeta, jastučića do namještaja i živopisnih skulptura - najpoznatija je po svojim otkačenim, šarenim bazenima. Umjetnica inspiraciju pronalazi u uspomenama, zvukovima i mirisima koji je okružuju, a njezin rad prepoznatljiv je po jarkim bojama i geometrijskim oblicima. Za oslikavanje koristi posebne boje na bazi vode koje ručno nanosi u tri premaza, a većinu uzoraka dizajnira uz pomoć kompjutera.

Alex Proba je rođena u Njemačkoj. Studirala je prostorni i grafički dizajn na Akademie Mode und Design u Hamburgu Njemačka, te dizajn proizvoda i namještaja na Design Academy u Eindhovenu. U SAD je doselila 2011., a prije pokretanja Studija Proba radila je kao art direktorica za Kickstarter i Nike.

Alex Proba dolazi iz obitelji liječnika koji nisu bili umjetnički nastrojeni, no njezin izuzetni talent za boje od malih je nogu prepoznala i poticala poticala baka, koja je bila floristica.

- Baka me naučila slaviti ljepotu i vidjeti je u običnim stvarima – kazala je Alex Proba.

Osim što je uredila bazene brojnih luksuznih vila, među njezinim klijentima su velike međunarodne tvrtke kao što su Google, Dropbox, Google, Mother New York, General Assembly i Kickstarter.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. travanj 2024 23:14