OBJEKT ŽUDNJE

(VIDEO) Otkrivamo zašto o ovom stolcu priča cijeli svijet. Njegov je jedini cilj - vaš užitak i zadovoljstvo.

 Moooi, nikazupanc.com
Idealan je za odmor, guštanje i ljenčarenje. Knitty Lounge Chair s potpisom slovenske dizajnerice Nike Zupanc, napravljen za nizozemsku tvrtku Moooi, plijeni pažnju izgledom koji podsjeća na brodsku užad

Na nedavno održanom sajmu namještaja u Milanu, Salone del Mobile, jedna od glavnih atrakcija bio je zanimljivi stolac slovenske dizajnerice Nike Zupanc. Stolac naziva Knitty Lounge Chair Zupanc je napravila za Moooi, nizozemsku tvrtku za moderni dizajn namještaja, interijera i rasvjete. Ovaj stolac zapravo je veća ležaljka, idealna za odmor, guštanje i ljenčarenje. Ukratko, za čistu uživanciju. Privlačnog dizajna, stolac/ležaljka izrađen je od iznimno velike "pređe" koja podsjeća na brodsku užad.

image
Moooi, nikazupanc.com
image
Moooi, nikazupanc.com
image
Moooi, nikazupanc.com
image
Moooi, nikazupanc.com

Dizajn je dodatno poboljšan pletenom tkaninom, dostupnom u 15 boja, koja se može pohvaliti prošivenim dijamantnim uzorkom. Oko čvrste baze pređa je ispletena u zdepasto tkanje košara, pružajući neusporediv taktilni osjećaj. Jedinstvena kombinacija veličine i mekoće Knitty Lounge Chair natjerat će vas da se sklupčate uz svoju omiljenu knjigu ili seriju i prepustite vrhunskom opuštanju. Cijena je 6500 eura s PDV-om. Više možete saznati na sljedećim linkovima: www.moooi.com i www.nikazupanc.com.

image
Moooi, nikazupanc.com
image
Moooi, nikazupanc.com
image
Moooi, nikazupanc.com

Nika Zupanc diplomirala je s počastima na ljubljanskoj Akademiji za likovnu umjetnost i dizajn 2000. godine. Od tada je stekla izvrsnu reputaciju radom koji, kako ona opisuje, "izaziva racionalno, trezveno i pragmatično, dajući glas intuiciji, eklekticizmu i intimnim nijansama". Dizajnirala je izvanredne komade za japanski brend Francfranc i za Moooi. Radila je i za Moroso, a surađivala je s Rossanom Orlandi, Natuzzijem, Gorenjem, brendovima Se, Ditre Italia i Qeeboo...

image

Dizajnerica Nika Zupanc iz Slovenije

nikazupanc.com

Nikini proizvodi nose emotivni naboj, ali i vrhunsku doradu, zbog čega je Elle USA njezin rad definirao kao "punk chic".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 23:36