Ivana Vranar iz brenda ŠIBA Art

(VIDEO) Ručno rađeni, stilizirani vjenčići u koje smo se odmah zaljubili

 Biljana Blivajs/Cropix

Diplomirana ekonomistica koja radi u struci, Ivana Vranar, svoje slobodno vrijeme provodi u kreativnim aktivnostima. Drugim riječima, gotovo sve slobodno vrijeme troši na hobi iz ljubavi, a to su vjenčići koje radi u sklopu svog brenda ŠIBA Art.

Pogledajte video!

- Moji su vjenčići posebni po tome što ih ručno pletem od samog početka, od pletarske šibe koja je na neki način postala moj zaštitni znak i na kojoj se onda i temeljio cijeli moj brending, od samog imena koji sam odabrala za svoj obrt - ŠIBA, pa do svega ostalog što je bilo potrebno da proizvod postane prepoznatljiv, što mislim da sam poprilično uspješno odradila, barem na lokalnom tržištu gdje zasad najviše i radim. Tako je ŠIBA jedna relativno nova, ali topla priča, nastala isključivo iz ljubavi prema kreativnom radu i želje da svoj proizvod pokažem drugima. Vjerojatno su upravo te "neambiciozne" i "skromne" želje napravile upravo suprotno: da postane proizvod koji ljudi žele i koji prepoznaju dok ga negdje vide, što je velika čast i zahvalnost - kaže Ivana Vranar, osnivačica brenda.

image
Biljana Blivajs/Cropix
image
Biljana Blivajs/Cropix
image
Biljana Blivajs/Cropix
image
Biljana Blivajs/Cropix

U svom radu, kaže ova kreativka, većinom koristi prirodne materijale. Osim baza koje su uvijek pletene od šibe, koristi sušeno cvijeće, trave, žitarice, bor, češere, koru, grančice i slično.

- Volim pastelne boje i postići dojam ležernosti, romantičnosti, neobaveznosti. Najsretnija sam kad je moj proizvod upravo takav. Tek ponegdje koristim neke umjetne stvari, ali uvijek vrlo promišljeno i odmjereno i samo ako zaključim da bi se mogle dobro uklopiti i dobro funkcionirati s prirodnim materijalima kojima inače radim - objašnjava Ivana i otkriva da je po prirodi perfekcionist i voli jednostavnost, minimalizam i sirovost materijala, što se potom reflektira i na njezin kreativni rad.

image
Biljana Blivajs/Cropix
image
Biljana Blivajs/Cropix
image
Biljana Blivajs/Cropix
image
Biljana Blivajs/Cropix

Njezini vjenčići se svojim izgledom i dizajnom lijepo uklapaju svugdje, od rustikalnih do moderno uređenih prostora, predvorja, blagovaonskih stolova ili polica za knjige.

- Ja ih doma imam čak i u kupaonici - smije se Ivana Vranar i priznaje da pamti svakog svojeg kupca, posebice poznaje svoje stalne kupce, a dogodile su se i neke divne suradnje za koje se nada da će se nastaviti, ali i da će se pojaviti i neke nove jer svaka sa sobom donosi, kako ističe, nešto novo i lijepo.

image
Biljana Blivajs/Cropix
image
Biljana Blivajs/Cropix
image
Biljana Blivajs/Cropix
image
Biljana Blivajs/Cropix

- Proizvod koji radim estetskog je karaktera, pa su mi u gotovo u 90 posto slučajeva kupci žene, no nađe se tu i pokoji muškarac koji želi razveseliti svoju dragu. Lijepo je kad vidim da se i njima sviđa proizvod, iako to malo teže izgovaraju, he-he. Osim toga, imam i vrlo lijepu cjelogodišnju suradnju s pravnim subjektima koji žele ukrasiti svoje urede, lokale, dvorane za sastanke, info pultove, predvorja, zidove i slično - govori svestrana kreativka.

Vjenčići se mogu vidjeti i naručiti putem društvenih mreža Facebook i Instagram pod nazivom siba.art.kc.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. travanj 2024 03:36