KONGRES HKA

Virtualni Dani arhitekata: Prva na redu je tema "Javni arhitektonski natječaji 1 i 2"

Hrvatska komora arhitekata
Dani arhitekata 5.0 - 2021. održat će se u virtualnom formatu u sedam termina tijekom cijele godine.

Virtualna konferencija je odabrana zbog epidemioloških mjera. Hrvatska komora arhitekata redovno ugosti renomirane hrvatske i strane predavače. Dani arhitekata nastoje i nadalje biti mjesto gdje se prezentiraju i raspravljaju značajne teme za rad arhitekata i inženjera u Hrvatskoj. Ove godine su stoga predvidjeli niz virtualnih događaja. Teme će obuhvaćati razne aktualne aspekte arhitektonske struke i bit će poticaj članovima HKA, ali i ostalima, da aktivno budu uključeni u redefiniranje i pozicioniranje struke u društvu.

Teme Dana arhitekata 5.0 inspirirane su programima rada, aktivnostima i iskustvima odbora Hrvatske komore arhitekata.

Prva na redu je tema "Javni arhitektonski natječaji 1 i 2", koja će se održati 12. svibnja i 9. lipnja. Područni odbor Zagreb tada priprema serijal od dvije serije webinara o javnim arhitektonskim natječajima, u kojem će se predstaviti prakse i prednosti provedbe javnih arhitektonskih natječaja s ciljem poboljšanja njihova statusa unutar struke i društva. Upoznat će se prakse iz inozemstva i otvoriti diskusija kako implementirati pozitivne prakse u zakonodavni okvir.

Organizacijski odbor ovogodišnjih Dana arhitekata čine: Lea Pelivan, Zoran Boševski, Damir Mance, Vedran Orešić, Robert Duić, Domagoj Vranješ, Nikša Božić, Romana di Giusto, Robert Loher, Gabrijela Kosović i Rajka Bunjevac, predsjednica HKA.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 09:52