Ikona dizajna

Viseći stolci s danskim potpisom kao omiljene antistresne zone svakodnevice

 Sika
Najveća prednost ovakvog namještaja je što ne postoji interijer ili eksterijer u koji se on neće uklopiti

Viseći namještaj oduvijek je bio pravi mamac za vječne hedoniste, one koji vole drugačije, one koji vole udobnost i osjećaj ušuškanosti, one koji vole s vremena pobjeći od ponekad sumorne svakodnevice i osjećati se kao da se ljuljaju na mekom oblaku. U tišini... daleko od svih problema, okruženi samo krugom mirnoće. Ne čudi stoga što se viseći stolci od milja nazivaju i antistresnim zonama.

image
Sika
image
Sika

Najveća prednost ovakvog namještaja je što ne postoji interijer ili eksterijer u koji se on neće uklopiti. Bilo da se radi o rustikalnom, minimalističkom, shabby, futurističkom ili bilo kojem drugom ambijentu... viseći stolci su uvijek i više nego dobrodošli.

image
Sika

Također, ne postoji prostorija u koju se ovakav stolac neće uklopiti. Od dnevnog boravka, preko spavaće sobe pa sve do hodnika... Jednostavno svugdje paše.

image
Sika

Danas vam predstavljamo jedan od najprepoznatljivijih visećih stolaca - Rattan hanging chair koju je 1957. godine dizajnirala Nanna Ditzel, danska arhitektica i dizajnerica (1923.-2005.) za R. Wengler. Da je netko tada Nanni rekao kako je dizajnirala bezvremenski proizvod koji će uvijek biti u trendu, vjerojatno bi rekla da se šali. No, njezin stolac i danas je omiljeni komad u mnogim domovima diljem svijeta, a iako izgleda retro i budi asocijacije na 60. godine, savršeno se uklapa u suvremene interijere. I da... zauzima relativno malo prostora što ga čini jako funkcionalnim.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 12:04