Hemmens hammock

Viseće ležaljke za ljetni spavanac

Profil

NAZIV: Hemmens Hammock
INFO: viseće ležaljke
AUTOR: Mario Veneti
KONTAKT: Facebook profil Hemmens, dućan Kavalir u Radićevoj 3, Zagreb.

Tko se ne sjeća visećih ležaljki razapetih između dva bora, mirisa mora i igre u nekom hrvatskom ljetnom odmaralištu? Pletene ili platnene, nije nam bilo važno dok smo kao djeca uživali ljuljajući se u trenucima odmora od žustre igre. No u jednom trenutku zamijenile su ih klasične ležaljke za sunčanje i pomalo smo na njih zaboravili. No Mario Veneti na njih nije zaboravio. Štoviše, bacio se na posao! Tako već posljednjih nekoliko godina izrađuje svoje vlastite viseće ležaljke pod nazivom Hemmens Hammocks. Izrađene od platna u različitim bojama, čvrste su i stabilne te čekaju na svoje mjesto u vašem vrtu, na balkonu ili čak u interijeru! Kako biste saznali pozadinu proče, zamolili smo ga da nam odgovori na par pitanja o svojem brendu.

Kako ste se odlučili za dizajn ležaljki?

Za dizajn ležaljki odgovoran sam ja. Nakon previše loših spavanja u šatoru došao sam na ideju hammocka. Hammoci postoje već 5000 godina tako da moj hammock nije neko veliko otkriće, ali drugačiji je od ostalih brendova na tržištu. Poseban je prije svega zato što je svaki hammock izrađen po narudžbi, ručno šivan i veći nego prosječni. Također, svi kupci mogu personalizirati svoj hammock po vlastitim željama.

Kako izgleda postupak izrade jedne ležaljke?

Cijeli proces izrade hammocka vodim sam. Prvo nabavljam sve potrebne materijale - od tkanine, gurtni, konca pa do ostalih potrepština. Većinom se radi o materijalima domaće proizvodnje dok neke moram naručivati iz inozemstva jer se ne mogu kupiti kod nas. Nakon što je priprema odrađena, bacam se na šivanje u svojoj maloj radioni.

Gdje se sve mogu nabaviti vaše ležaljke?

Trenutno se moje ležaljke se mogu kupiti u Kavalir shopu, Radićeva 3 ili direktnim kontaktom preko Facebooka ili maila.

Kako vidite trenutnu situaciju na tržištu s malim proizvođačima kao što ste vi?

Prvo ću reći... nije nam nimalo lako. :) U početku je dosta teško dok se ne uhodate u biznis, ali kasnije uz pomoć prijatelja to ide puno lakše. Najveći problem nas malih proizvođača je kako konkurirati velikim igračima, a da pritom ne gubimo na kvaliteti. Mislim da kupci cijene kvalitetu i individualni pristup malih proizvođača te je za dugoročni uspjeh ključno zadržati kvalitetu proizvoda i usluge.

Koji su vam planovi za budućnost?

Plan je ubrzo dovršiti web stranicu i web shop kako bih mogao ponuditi svoje proizvode na inozemnom tržištu, što bi mi bio veliki korak naprijed. Također u planu imam izradu nove opreme i proizvoda kojih još nema na našem tržištu.

Kakvi su dojmovi vaših kupaca?

Dojmovi kupaca su jako pozitivni što me veseli i potiče da još više šivam i radim. Često mi kupci znaju poslati fotografije kako uživaju u hammocku širom Hrvatske i svijeta što me svaki put iznova razveseli.

Imate li mnogo upita iz inozemstva?

Do sada sam prodao 30ak hammocka u inozemstvu, prvenstveno u Sloveniju, Srbiju i Bosnu i Hercegovinu dok ih je nekoliko otišlo i u Njemačku, Francusku pa čak i na Novi Zeland. Puno prijatelja koji žive izvan Hrvatske mi govore da bi bilo odlično kad bih mogao prodavati u inozemstvu jer interes definitivno postoji. Nadam se da ću se otvaranjem web shopa uspjeti probiti na europsko tržište, a kasnije tko zna :)

Što sve nudi Hemmens Hammocks brend možete pogledati na njihovoj Facebook stranici i u dućanu Kavalir u Radićevoj 3 u Zagrebu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 16:22