iz Boscha

VitaFIT linija malih kućanskih aparata

Savršeni i zdravi smoothieji iz malih i velikih Boschevih VitaFit blendera

Nova linija malih kućanskih uređaja iz Boscha namijenjena je svima koji vole FIT životni stil.

Radi se o snažnim i tihim blenderima Silent Mixx, Blender MMBM7G3M 2Go s bočicama izrađenim od Tritan plastike, snažnom sokovniku MES4000 s keramičkom oštricom i velikom cijevi za punjenje, vrhunskom cijedilu za agrume i sokovniku sa sporo VITA cijeđenje sokova.

Budući da moderan život često ne ostavlja mnogo vremena za sjeckanje salata i kuhanje ukusnih i zdravih povrtnih jela, smoothieji su postali pravi trend. Bilo da su crvene, žute ili zelene boje, ti su gusti napitci ukusni i jednostavni za pripremu te pružaju pregršt mogućnosti za kreativne kombinacije sastojaka. Ako budete slijedili samo nekoliko savjeta i trikova, dobit ćete savršen spoj užitka i zdravlja.

Postoje tisuće recepata za smoothieje, što nije nikakvo iznenađenje jer je osnovno pravilo da se mogu pripremiti od bilo kojih ukusnih sastojaka. Osim voća, povrća, salata ili začinskog bilja, uvijek vam je potrebna i neka tekućina. Možete eksperimentirati s vodom, raznim vrstama mlijeka kao što je kokosovo ili bademovo ili pak voćnim ili povrtnim sokovima. Sada je popularno dodati i „superhranu”, primjerice, amarant orašastog okusa, gorki matcha čaj ili goji bobice bogate aminokiselinama.

Osobe koje rade treninge snage ili preferiraju prehranu s malom količinom ugljikohidrata mogu dodati proteinski prah. Ako se obogati orašastim plodovima ili žitaricama, smoothie može postati cjeloviti obrok. Ako želite najbolje za svoje zdravlje, upotrijebite sve sastojke iz ekološkog uzgoja.

Ako želite pripremiti trendovski zeleni smoothie s mnogo zelenog povrća kao što su špinat ili kelj, zaljubljenici u smoothieje preporučuju da se postupno priviknete na taj okus, najbolje uz recepte u kojima su dvije trećine ili polovina sastojaka i dalje voće. Zatim u svakom sljedećem napitku možete polako smanjivati količinu slatkoće iz voća.

Mora biti svježe

Mnogi su vitamini osjetljivi na svjetlo, toplinu i kisik. Osim nekoliko iznimaka, svježe povrće i voće trebali biste čuvati u hladnjaku ako ga nećete odmah upotrijebiti. Međutim, dobra alternativa mogu biti i zamrznuti sastojci. Zamrznuto bobičasto i slično voće savršeno je za ledene ljetne smoothieje jer nema potrebe za dodavanjem leda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 03:25