PO VAŠEM GUŠTU

Volite Boho Chic stil? Onda će vas ova božićna drvca ostaviti bez daha

 /SHUTTERSTOCK
Ovaj slobodoumni izgled miješa različite kulture i eklektične stilove kako bi stvorio ležeran izgled koji je udoban, sretne teksture i neutralnog tona

Ako se ove sezone želite suprotstaviti tradiciji i donijeti nešto drugačije od crvenog, zelenog i zlatnog božićnog drvca, razmislite o estetici drvca u boho stilu. Ovaj slobodoumni izgled miješa različite kulture i eklektične stilove kako bi stvorio ležeran izgled koji je udoban, sretne teksture i neutralnog tona.

Boho se temelji na oslanjanju na osobne radosti svakog pojedinog stanara, a ne na slijeđenju određenog skupa pravila. Ipak, postoji nekoliko provjerenih elemenata koji se doimaju izrazito boho. Boho naglasak stavlja na organske elemente koji evociraju prirodu. Zamislite cvijeće, vrpce i suhe grane pampasa. Boho božićno drvce uklopit će se u estetski opušteni ugođaj koji, kada se pravilno izvede, ne umanjuje sofisticiranost.

Bilo da se odlučite za zemlju čudesa u zemljanim tonovima ili nešto šareno neobuzdanije, pa čak i neortodoksno, ovdje ćete pronaći 5 naših omiljenih boho-chic božićnih drvca za inspiraciju.

1.PUFASTO BOŽIĆNO DRVO OD PAMPAS

Ovo neutralno stablo napravljeno isključivo od pampasa koristi oko 200 stabljika lokalno uzgojene pampas trave. Nije iznenađenje da je cvjetna dekoraterka Laura Wilson stajala iza ovog riješenja. Izgled je upotpunen dodavanjem oslikanog palminog lišća i suhog cvijeća na vrhu i upletanjem žutih svjetala po cijelom drvcu.

2.SNIJEŽNO EKLEKTIČNO DRVCA

Dizajnerica Kim Purvis kaže za svoje drvce: “Volim vintage predmete i uzorke u neutralnim bojama. Željela sam da se moje blagdansko drvce stopi s ostatkom dekoracija u mom domu." Zaljubila se u neke plemenske ukrase koje je pronašla u inozemstvu, a koji su joj poslužili kao inspiracija za ovogodišnje drvce. Zatim je ručno izradila pet drugih rustikalnih ukrasa u boho stilu kako bi spojila izgled.

3.GROOVY BOŽIĆNO DRVO

Dizajnerica interijera i umjetnica Bay Area Amanda Holstein vjeruje da su prirodne teksture ključne za boemski stil. “Kad sam počela kreirati izgled, prvi su mi na pamet pali češeri”, napominje ona. "Osim toga, tako ih je lako pronaći." Holstein je također pronašla stabljike umjetnog pamuka koje je postavila oko stabla, uz drvene perle utkane posvuda.

4. BOŽIĆNO DRVO TOPLIH BOJA

Dekoraterka doma Amy Suter voli netradicionalni izgled za blagdane. “Htjela sam stvoriti topao i ugodan izgled za naše drvce”, kaže ona. Da bi to postigla, upotrijebila je luksuzne baršunaste teksture i zemljane boje s dozom brončane i zlatne metalik boje kako bi mu dala bogatu i vrhunsku vibru.

5. DRAMATIČNA BOŽIĆNA JELKA

Za ovo stablo, Stephanie Holdaway iz trgovine namještaja i studija za dizajn interijera Gatehouse No 1., koristila je prethodno osvijetljeno stablo koje je omogućilo granama da zauzmu središnje mjesto uz minimalnu boho estetiku. "Stavili smo tri naborane svilene i satenske vrpce u tonovima zlatne, srebrne i tamno-smeđe boje, zavezavši ih duboko niz dužinu stabla", objašnjava ona. Za dramatičniji dojam ostavila je produljene repove. "Za završni dodir, dodali smo razne zapanjujuće ostarjele metalne ukrase."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. travanj 2024 21:21