'URADI SAM' PROJEKTI

VRATITE LJETO U SVOJ DOM Ljuljačke u interijeru kao novi trend na društvenim mrežama

Iako su ljuljačke jedan od onih komada namještaja koje smo navikli uglavnom viđati (i koristiti) u eksterijerima, u posljednje su vrijeme sve popularnije i kao dekoracija interijera

S obzirom na to da lijepe ljuljačke mogu biti savršena dekoracija u vašem domu, kako u vanjskim, tako i u unutarnjim prostorima, možete ih bez problema odabrati kao zamjenu za udobni naslonjač ili trosjed. No, ako vam vaš budžet ne 'dozvoljava' kupnju ovog zanimljivog komada namještaja, ne brinite. Možete ga bez problema izraditi i sami, a mi smo zato za vas izdvojili vrste ljuljački koje će vas naprosto oduševiti.

'Hammock' ljuljačka

Da, hammock ležaljka najbolja je kad govorimo o bezbrižnom izležavanju na plaži, ali to ne znači da isti ne možete imati i u svom dnevnom boravku. Naime, hammock ljuljačka može biti savršeni dekorativni dodatak, a možete ju napraviti i sami. Sve što vam je potrebno jest jedna drvena letvica, špaga te navlaka na kojoj ćete sjediti.

Ljuljačka napravljena od starih paleta

Ljeto pomalo završava, a vama već nedostaje osjećaj izležavanja na plaži s koktelom u ruci? Sada pomoću starih paleta možete napraviti ljuljačku koja će vam i u ovim jesenskim danima podsjećati na ljetni ugođaj. Za još bolji morski štih na ljuljačku stavite dekorativne jastučiće u raznim bojama ili mediteranskim uzorcima.

Ljuljačka napravljena od stare vrtne ležaljke

Ako ste cijelo ljeto proveli u izležavanju na vrtnoj ležaljci, sigurno vam već nedostaje. Zašto sjedište te iste ležaljke ne biste iskoristili za 'uradi sam' ljuljačku u dnevnom boravku ili pak spavaćoj sobi? Odlična ideja ako nemate zatvoreni vrt!

Ljuljačka od pletenog materijala

Ako se i u ovim nešto hladnijim danima želite osjećati udobno kao na plaži, onda je ljuljačka od pletenog materijala savršeno rješenje za vas. Naime, sve što vam je potrebno za ovu zanimljivu ljuljačku jesu dvije drvene letive, špaga i pleteni prekrivač.

Foto: Apartment Therapy

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 21:20