Ima sve

Vrijedne ruke Karlovčana Brune: Zapuštena okućnica postala dvorište iz snova u 15 dana. Cijena?

@RukotvorinebyRebel
 Rukotvorine by Rebel
Karlovčanin Bruno Rebel Androšević odmalena je uvijek nešto popravljao, izrađivao razne stvari i ukrašavao ih

Kada je kupio staru kuću ispred koje je bilo zapušteno dvorište, njegovoj sreći nije bilo kraja. S velikom strašću krenuo je u makeover. S čime se sve pritom susretao i kakav je konačni rezultat, pogledajte u ovoj zanimljivoj “handmade” priči

Bruno Rebel Androšević, rođeni Karlovčanin, svoju je strast prema umjetnosti otkrio još u osnovnoj školi. Priča nam kako je još tada uvijek nešto popravljao, izrađivao razne stvari i ukrašavao ih. Tijekom odrastanja uvijek je sanjao da će jednoga dana imati svoju kuću s dvorištem, gdje će imati i prostor za svoju radionicu, u kojoj će se nesmetano moći baviti onim što voli.

image
Rukotvorine by Rebel
image
Krov na kući jednim je dijelom bio bez crijepa pa je u kuću ušla voda, a dvorište je s pripadajućim objektima bilo u iznimno lošem stanju
Rukotvorine by Rebel

- I tako sam kupio staru kuću koju nitko nije htio jer je bila u jako lošem i zapuštenom stanju - ushićeno izjavljuje Bruno i nastavlja nam prepričavati detalje: - Krov na kući je bio jednim dijelom bez crijepa pa je u kuću ušla voda, a dvorišni objekti su također bili u jako lošem stanju. To je za mene bio izazov i povod da je uredim u svom stilu. Posebno me je privuklo to što su iza kuće veliko dvorište i ljetna kuhinja, dvije šupe i velika garaža, koje sam jedva čekao urediti po svome.

Bruno je prilikom renoviranja koristio sve ono što se da reciklirati i upotrijebiti kao građevinski materijal

- Kod renoviranja okućnice i dvorišta iskoristio sam staru punu ciglu koju sam dobio od prijatelja kojem je smetala, a umjesto kupovine drvene građe iskoristio sam drvene palete za obnovu krovišta - objašnjava nam Bruno. Zadržan je i retro izgled stolarije bez dodatnog ulaganja, a kupljeno je samo ono što je bilo nužno za obnovu objekata poput cementa, pijeska i vapna.

image
Rukotvorine by Rebel
image
Rukotvorine by Rebel

Budući da je krovište bilo u jako lošem stanju, Bruno ga je morao cijeloga raskopati i skinuti sav crijep, a osim toga morao je napraviti i sanaciju starog dimnjaka. U izradi krovne konstrukcije ostao je vjeran sebi pa je iskoristio letve od paleta za drva, a umjesto crijepa je postavio gumene Gutta ploče, jer su one bile najjeftinije rješenje. U nastavku renovacije stari žljebovi su obnovljeni sredstvima protiv hrđe i novim premazima boje do potpuno neprepoznatljivog, novog izgleda. Žbukanjem i pomoću otpadnog ambalažnog stiropora zidovi su dobili novo ruho, a stari lavaboi su sada postali posude za cvijeće, koje je Bruno objesio na ulazu.

image
Rukotvorine by Rebel
image
Lavabo je pretvoren u posudu za cvijeće, a staze su napravljene od šljunka, cementa i starih dasaka
Rukotvorine by Rebel

- U dvorištu sam napravio novi šank od drveta koje sam dobio besplatno, a konstrukciju za šank sam napravio od paleta. Iza dvorišnog šanka sam postavio mini ljetnu kuhinju s elementima od stare kuhinje, a iznad sam ugradio nadstrešnicu koju sam napravio od starih vodovodnih cijevi i pokrio je gumenim Gutta pločama - ponosno opisuje Bruno i nadodaje: - Sljedeće na redu je bilo uređenje samoga dvorišta. Pomoću šljunka, cementa i starih dasaka napravio sam staze, unutar njih sam poslagao višak željeznih šipki, koje su mi sada poslužile kao armatura, a u smjesu betona sam poslagao keramičke pločice koje su mi ostale od uređenja kuće. Bruno se snalažljivo potrudio i da nabavi zemlju da može popuniti dijelove u dvorištu, a u tome mu je pomagao njegov prijatelj, koji je imao viška zemlje ispred svoje kuće.

Cijeli posao je napravljen za samo 15 dana i nekoliko tisuća kuna, teško je vjerovati da može bolje od toga. Ovo je jedan od onih primjera kako ljubav i marljivost donose najbolje rezultate.

Ako vas zanima kako nešto samostalno, a korisno izraditi pratite Bruninu Facebook stranicu @RukotvorinebyRebel

TROŠKOVNIK

1. Krovne gumene Gutta ploče 900 kn

2. Cement, vapno, šljunak 1700 kn

3. Temeljna boja za željezo, lazura i boja za stolariju 170 kn

4. Fasadna boja za zid i SN veza 320 kn

5. Sitni potrošni materijal-šmirgl, valjak, četka za bojenje i ostalo 100 kn

UKUPNO: 3190 kn

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2021 09:26