Hrvatski studio

XR Hisstory Tour dobitnik međunarodne nagrade Telly za korištenje mješovite stvarnosti u turizmu

 VR POLE
Nagrade Telly dodjeljuju se na godišnjoj razini za izvrsnost u produkciji video, televizijskog i XR sadržaja

Hrvatski studio za kreativne tehnologije VR POLE objavio je danas da je njihov proizvod XR Hisstory Tour nagrađen međunarodnom nagradom Telly Awards u kategoriji Primjena mješovite stvarnosti u turizmu i putovanjima.

Međunarodno natjecanje Telly Awards ove se godine održalo po 42. put. Na natjecanju se nagrađivala izvrsnost u produkciji video, televizijskog i XR sadržaja, a ocjenjuju ju stručnjaci s raznih video platformi, televizije, streaming mreža, producentskih kuća, uključujući Netflix, Dow Jones, Duplass Brothers Productions, Complex Networks, A&E Networks, Hearst Media , Nickelodeon, ESPN Films, RYOT, Partizan i Vimeo.

image
VR POLE

Dobitnik IMMERSIVE & MIXED REALITY in TRAVEL & TOURISM nagrade Hisstory Tour je prva javna XR tura na svijetu. Ideja XR Hisstory iskustva je imati stalno dostupnog digitalnog turističkog vodiča u proširenoj stvarnosti. Cjelokupna poanta XR Hisstory ture je poboljšati iskustvo putovanja aktivno sudjelujući u povijesnim pričama putem proširene stvarnosti, interaktivnih mapa i s fascinantnom količinom povijesnih podataka.

image
Izvršna direktorica Telly Awardsa Sabrina Dridje
VR POLE

"U godini kao nijednoj do sad, VR POLE je nastavio prkositi ograničenjima našeg novog svijeta, nastavljajući stvarati uvjerljiv i zanimljiv sadržaj", izjavila je izvršna direktorica Telly Awardsa Sabrina Dridje.

“Broj ovogodišnjih prijava na Telly Awards se udvostručio u odnosu na prethodnu godinu. Kreativnost se ne može zaustaviti. Suradnja će uvijek prevladati. Nove ideje i priče uvijek će naći način da se probiju do publike”, rekla je Dridje.

image
Izvršni direktor VR POLE-a Milan Gudeljević
VR POLE

Više od 12 000 prijava s 5 kontinenata

„Čast mi je i zadovoljstvo primiti ovu nagradu. Pogotovo jer je ova nagrada glas javnosti, glas prema našim klijenatima - osvojiti Telly Awards fantastično je priznanje. Posebno smo ponosni što je ovo nagrada iz struke. “, kaže izvršni direktor VR POLE-a Milan Gudeljević.

image
Kreativni direktor VR POLE-a Dragan Vejnović
VR POLE

„Prošle je godine The Telly Awards privukao više od 12 000 prijava vodećih proizvođača video sadržaja, uključujući Adobe, Adult Swim, BBC, PBS, Playstation, The Walt Disney Company i druge...Tako da zaista zvuči lijepo kad vas se spomene s takvim velikanima.“, dodao je kreativni direktor VR POLE-a Dragan Vejnović.

image
VR POLE tim
VR POLE

O Telly Awards

Nagrade Telly dodjeljuju se na godišnjoj razini za izvrsnost u produkciji video, televizijskog i XR sadržaja. Osnovane 1979. u New Yorku, The Telly Awards godišnje zaprimi više od 12 000 prijava s 5 kontinenata. Prijave ocjenjuje Telly Awards komisija – službeno tijelo od preko 200 vodećih stručnjaka iz industrije, uključujući reklamne agencije, producentske kuće i glavne televizijske kuće.

Cjelovit popis 42. godišnjih dobitnika nagrada Telly možete pronaći na www.tellyawards.com/winners.

Više o aplikaciji XR Hisstory Tour pogledajte ovdje: www.hisstorytour.com

XR HISSTORY TOUR Promo video na linku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 03:51