Biljni terariji

XXL staklene pisanice domaćeg brenda BILJKE.PLANTS, unose ljepotu i vedrinu proljeća u vaš dom

 Mislav Gelenčir
Uskrsne rukotvorine izrađene su od puhanog stakla i ispunjene suhim cvijećem koje se može aranžirati po želji

Ana Hrgovčić lansirala je na tržište biljne terarije u novim oblicima, a podijelila je s nama i super ideje za prigodno aranžiranje stola

Dobre vijesti stižu nam iz domaćeg brenda BILJKE.PLANTS, koji nas je već oduševio biljnim terarijima, setom DIY za izradu terarija kod kuće i živim kalićima - kokedamama, kao i prigodnom božićnom kolekcijom. Vlasnica brenda Ana Hrgovčić ovaj je put lansirala na tržište proljetnu kolekciju koja se sastoji od ručno rađenih ukrasa, aranžmana i terarija u novim oblicima.

image
Mislav Gelenčir

Terariji su zapravo mega verzije staklenih pisanica. Unutar terarirja nalazi se mekana livada od mahovine, a svjež izgled upotpunjen je fitonijom, singonijem i biljkom kave

image
Mislav Gelenčir

Paket od šest komada

Kako biste u svoj dom, ali i dvorište unijeli malo uskrsnog duha, tu su uskrsne pisanice od puhanog stakla ispunjene suhim cvijećem koje se mogu objesiti na grane, staviti u gnijezdo ili aranžirati po želji. Dolaze u paketu od šest komada, a Ana ističe kako je bilo izuzetno teško izraditi ova jaja.

- Potrebno je ubaciti prešane velike biljke kroz minijaturan otvor a da se ne oštete. Misija je zahtjevna i često je potrebno puno pokušaja prije nego što sve ispadne savršeno. Ali zbog toga su jaja toliko posebna - kaže.

image
Mislav Gelenčir

Uskrsne rukotvorine izrađene su od puhanog stakla i ispunjene suhim cvijećem koje se može aranžirati po želji

image
Mislav Gelenčir

Visok čak 40 centimetara

Na web shopu biljke.plants.com mogu se pronaći i terariji u obliku pisanica, dodatno ukrašeni keramičkim figuricama poput zečića. Ovi terariji zapravo su XXL verzije staklenih pisanica. Unutar terarija nalazi se mekana livada od svijetlozelene mahovine. Svjež izgled upotpunjen je crvenom fitonijom, roza singonijem i biljkom kave. Osim ovih divnih zelenih ukrasa, Ana nam je pokazala i ideje za aranžiranje stola. Umjesto klasičnih salveta koje se postavljaju na tanjure, Ana predlaže aranžman od suhih grana i zračnih biljaka.

image
Mislav Gelenčir
image
Mislav Gelenčir

Također, novo u ponudi BILJKE.PLANTS su i terariji otvorenog tipa Biosfera. Poprilično visoki i široki terariji pružaju dom ficusu ginsengu te mahovini i biljkama pastelnih boja. Terarij je u punom smislu riječi, kaže Ana, "center piece" doma jer je visok čak 40 cm. Najavljuje i novi proizvod - držač za pelcere i bukete koji je izradila u suradnji s jednom domaćom umjetnicom, no više detalja nije htjela otkriti jer proizvod još nije na prodaju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 12:56