AKTUALNO

ZA PAMETAN I ŠTEDLJIV DOM Inovativni klima uređaj predstavljen u Europi

Specijalni događaj tvrtke Samsung Electronics u Milanu

Tvrtka Samsung Electronics u Milanu je održala europsku premijeru novog AR9500M Wind-FreeTM zidnog uređaja za klimatizaciju, na specijalnom događanju organiziranom za medije i partnere s ciljem osnaživanja i širenja svog poslovanja klimatizacijskim uređajima u Europi.

Wind-FreeTM Cooling ekskluzivna je tehnologija tvrtke Samsung, koja održava ugodnu sobnu temperaturu bez neugodnog osjećaja hladnog strujanja, omogućavajući idealnu sobnu temperaturu za dubok i odmoran san.

Novi uređaj za klimatizaciju dizajniran je kako bi uklonio dvije najčešće korisničke neugodnosti: nelagodu prouzročenu izravnim strujanjem hladnog zraka i previsoke račune za potrošnju električne energije. Taj učinak se postiže nježnim raspršivanjem hladnog zraka kroz 21.000 mikro zračnih otvora, metodom koja stvara dojam mirujućeg zraka, odnosno zraka koji se kreće brzinom manjom od 0,15 m/s.

U ljetno doba AR9500M brzo snižava temperaturu prostorije pomoću Fast Cooling načina rada, da bi se automatski prebacio na Wind-FreeTM način rada kad se željena temperatura postigne. Ovaj dvostupanjski sustav hlađenja dokazano umanjuje potrošnju energije do 72 posto. Oba načina rada koriste novi revolucionarni digitalni inverter tvrtke Samsung i POWERboost tehnologiju.

Zahvaljujući 8-polnom motoru, koji umjesto uobičajena četiri ima osam magneta, stvaraju se manje promjene momenta, što smanjuje ukupnu potrošnju energije. POWERboost tehnologija skraćuje vrijeme koje je kompresoru potrebno za postizanje maksimalne brzine.

Dizajniran je kako bi uklonio dvije najčešće korisničke neugodnosti: nelagodu prouzročenu izravnim strujanjem zraka i previsoke račune za potrošnju električne energije.

Foto: Samsung Electronics

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 09:31