Vile i vilenjaci

Za veliku i malu djecu: Divne rukotvorine kostimografkinje Ivane Horvat -Tresoglavić

 Made by Li
Ivana izrađuje setove za vile i vilenjake poput kruna, vilinskih štapića, krila i oglavlja. Tu su i ukrasni jastuci, zvečke...

Upoznajte Ivanu Horvat -Tresoglavić iz domaćeg brenda Made by Li

Made by Li je brend u začetku koji nudi stvari za veliku i malu djecu. Ptice, oblake visilice, one male velike stvari koje daju čaroliju pojedinom prostoru, kutku za bebe, dječjem krevetu. Tu su setovi za vile i vilenjake poput kruna, vilinskih štapića, krila i oglavlja. Ukrasni jastuci u oblicima ptica, zvjezdica, mjeseca, lavića... Zvečke za bebe, igračke i još mnogo toga - priča nam Ivana Horvat-Tresoglavić, Zadranka sa zagrebačkom adresom. Njezin predivan brend Made by Li oduševio nas je na prvu, a posebno nas se dojmila kvaliteta izrade, što ne čudi s obzirom na to da je Ivana diplomirala i magistrirala na Tekstilno-tehnološkom fakultetu te postala magistra inženjerka tekstilnog i modnog dizajna sa završenim smjerom kostimografije.

image
Made by Li

Kreativka Ivana najčešće u svojim radovima koristi lan i isprani pamuk, ali i baršun, jutu te puno zlatnih niti

image
Made by Li

Monokrom

- Kratko sam radila u svojoj kostimografskoj struci te nakon toga postala majka Amelije i Liama, nakon čega je nastupila moja velika radna pauza. Oduvijek sam imala plan da pokrenem nešto svoje, a kako odavno izrađujem stvari za dom i djecu, sve se prirodno dogodilo - kaže Ivana, čiji cilj je oduvijek bio da joj dom izgleda poput željene slike pastelnih tonova.

image
Made by Li

Prvo se naslika ono što se želi raditi, zatim se slika pretvara u kroj, a potom se kombiniraju zamišljeni materijali

- Ponekad i monokrom te pročišćen suvišnih detalja, pa otuda i cjeloživotna potreba za izradom. Sve što sam željela za svoju djecu, a da sam mogla to napraviti sama, izradila sam - objašnjava i dodaje kako su joj najdraži prirodni materijali.

image
Made by Li

Krune i štapovi za vile su posebno traženi među domaćom publikom

- Najviše volim prirodne materijale poput lana i ispranog pamuka. To su materijali od kojih izrađujem, a tu su i baršun, juta i puno zlatnih niti. Puno toga šiva se ručno. Krojeve izrađujem sama. Prvo naslikam ono što želim izraditi, zatim pretvorim sliku u kroj, potom kombiniram zamišljene materijale. Kad sam zadovoljna materijalom, krenem s izradom - objašnjava kreativna kostimografkinja koja sama radi i etikete, ukrasne deklaracije, poruke zahvale, naljepnice i sve ostalo što dolazi uz jedan proizvod kako bi se zaokružila cijela priča.

image
Made by Li

Reakcije kupaca

Ipak, sav trud se isplati jer su reakcije kupaca odlične.

image
Made by Li

- Najsretnija sam kada vidim radost i sreću na licima odraslih i djece nakon što dobiju moj proizvod. Kada pakiram naručeni proizvod, činim to s puno pažnje, moj cilj i želja je da se ljudi kad ga prime osjećaju kao da su sebi kupili poklon - zaključuje Ivana Horvat-Tresoglavić, čije prekrasne rukotvorine možete pogledati i naručiti na Instagram profilu @made.by.li

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 03:58