Zabavni i taktilni drveni čepovi

Prvi proizvodi dizajnerice Ane Tevšić za Cartoon Network

Poznata hrvatska dizajnerica Ana Tevšić predstavila je prve proizvode napravljene za Cartoon Network. Riječ je o proizvodima iz kolekcije Cow and Chicken. – Budući da istoimeni crtić prikazuje obitelj te da su Cow and Chicken zapravo djeca, htjela sam napraviti nešto što se može svakodnevno koristiti te da je povezano s nekom obiteljskom rutinom. Ono što nas uvijek najviše podsjeća na dom su zajednički obroci pa je stoga napravljena serija čepova koja može biti prisutna upravo u tim trenucima – objašnjava dizajnerica i dodaje kako su drveni čepovi Cow and Chicken vrlo zabavni i taktilni.

Majice, šalice…

Naime, gumeni dijelovi su pomični i zabavljaju korisnika. Set se sastoji od četiri lika: Chicken, Cow, Mom i Supercow. Svaki od njih je prikazan kroz različite materijale i načine obrade, što im daje osobnost i zaigranost. Upravo ta četiri lika su dostupna i kao ogrlice. Osim spomenutih proizvoda, u ponudi su: majice dugih rukava s jako istaknutim šavom koji iscrtava pojedini lik, majice kratkih rukava s karakterističnim izjavama, bilježnice, šalice i ruksaci koji se mogu nositi na tri različita načina.

Treba dati priliku

– Kolekcija je reduciranih linija, no zadržani su likovi u svom izvornom obliku. Svaki lik je kodiran u svojoj boji, pa je tako kravica ljubičasta, a pilić narančast. Sve je ručno rađeno te su pažljivo birani materijali i načini obrade kako bih pokazala da se kvalitetni i pristupačni proizvodi zaista mogu proizvoditi u Hrvatskoj te da nam samo treba dati priliku. Nije bilo jednostavno isproducirati sve te proizvode, pogotovo zato što se radi o novitetima poput gumenih kalupa i ručne dorade, primjerice, gumenih dijelova. No, ono što je na početku bio problem, u međuvremenu je postao izazov i sretno mogu reći da je sve vrhunski odrađeno – ističe Ana Tevšić.

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. svibanj 2024 12:36