Ne dajte se

Zagi prkosi oluji, još jedna solidarna ilustracija Midhata Kapetanovića koja dira srce

Midhat Kapetanovic

"Za moje Smogovce uragan nije ništa nego povjetarac. Ne daj se Zagrebe", napisao je autor

Sarajevski umjetnik ilustrator Midhat Kapetanović brzo je reagirao na stradanje Zagreba, ovaj put nakon stravičnog nevremena koje ga je pogodilo. Na svom je Facebooku objavio crtež Zagija koji se čvrsto tijekom oluje drži za uličnu svjetiljku. I čvrsto drži šaku, a oko vrata mu vijori marama s crvenim i bijelim kvadratićima. Pomalo kao u legendarnoj sceni oluje iz filma Forrest Gump.

"Za moje Smogovce uragan nije ništa nego povjetarac. Ne daj se Zagrebe" napisao je uz objavu koja je ubrzo skupila tisuću lajkova.

image

ilustrator Midhat Kapetanović

Kapetanovićeva solidarnost s gradovima u regiji dobro je poznata. Kad je Zagreb pogodio potres 2020. godine, objavio je svoju ilustraciju Zagija koji preko ruševina zagrebačkih cigli, umoran i slomljen, hoda zagrljen s Vučkom.

Nakon Zagreba objavio je i ilustracije vezano za oluju u Brčkom i u Beogradu. Midhat Kapetanović poznati je autor Vučka i Zagija, te Pobednika. Nakon studija na Arhitektonskom Fakultetu Univerziteta u Sarajevu bavi se umjetnošću, dizajnom, ilustracijama... Poznata je njegov izjava: "U najgorim vremenima nastaju najljepša umjetnička djela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. travanj 2024 16:26