SVAKA ČAST

Zajednički prikupili materijal za otpad i s njime obnovili dom za nezbrinutu djecu

 /SHUTTERSTOCK

Jedna žena dobrog srca izgradila je kuću za nezbrinutu djecu. Kuća ima četiri, a napravljena je od nevjerojatnog materijala - 50 000 otpadnih plastičnih boca. Kenijci izvještavaju da je gospođa Nafisa Khanbhai, koja inače invalid i cijeli život je u kolicima, započela izgradnju kuće 2015. godine i konačno ju je dovršila nakon 7 godina.

Nafisa koja je rođena s invaliditetom ujedno je i voditeljica Dječjeg doma koji se nalazi u blizini ceste Mazeras-Kaloleni u Rabaiju, okrug Kilifi, Kenija. Standard Media izvještava da je ta kuća dom za 38 siročadi od kojih najmlađe ima 2 godine, a najstarije 18.

Nova kuća od plastičnih boca koju je izgradila Nafisa uz pomoć puno dobrih ljudi ima dnevni boravak, kuhinju, dvije kupaonice, prostor za rad i druženje. Gospođa koja je s 19 godina započela svoje dobrotvorne akcije rekla je da ih je prije izgradnje nove kuće 2015. godine zatekla prostor u jadnom stanju.

"Kad smo 2015. posjetili sirotište, djeca su živjela u jadnom stanju, kuća je bila izgrađena od gline i makutija, a dječaci su spavali u kuhinji. Vidjeli smo da to nije pravi način života, posebno za siročad.

Inače, kuća od plastičnih boca se gradi na način da se plastične boce napune pijeskom i povežu u mrežu, a ovakvih građevina je sve više u Africi jer su jeftinije za izgradnju jer je građevinski materijal dostupan na ulicama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 06:22