SHELLMET

Zaštitna i biciklistička kaciga napravljena od recikliranih ostataka školjki

 TBWA\Hakuhodo
Shellmet dolazi u pet boja, sve povezane s morem, Coral White, Sand Cream, Ocean Blue, Deep Black i Sunset Pink. Shintaro Monden

Shellmet je najnovija inovacija kreativnog tima TBWA\Hakuhodo i Koushi Chemical Industry Co. iz Osake.

Malo selo na vrhu najsjevernijeg japanskog otoka Hokkaido možda je pronašlo inovativno rješenje za upravljanje godišnjom hrpom od 40.000 tona odbačenih školjki jakobovih kapica iz industrije morskih plodova tog područja. Očišćene, usitnjene i pomiješane s recikliranom plastikom, školjke se pretvaraju u Shellstic (komplet školjke i plastike), ekološki prihvatljiv materijal koji se može oblikovati i koristiti na gotovo isti način kao i obična plastika.

image
TBWA\Hakuhodo
image
TBWA\Hakuhodo

Recikliranje školjki u plastiku ne pomaže samo u smanjenju emisija CO2 u usporedbi s proizvodnjom 100 posto nove plastike, već i daje snagu gotovom materijalu.

image
TBWA\Hakuhodo

Prvi proizvod koji koristi ovaj novi materijal je Shellmet. Ova simpatična zaštitna i biciklistička kaciga oponaša rebrastu strukturu školjki jakobovih kapica, što dodaje oko 30 posto snage ukupnoj strukturi u usporedbi s konvencionalnijim ravnim dizajnom. Shellmet dolazi u pet boja, sve povezane s morem, Coral White, Sand Cream, Ocean Blue, Deep Black i Sunset Pink. Shintaro Monden, dizajner kacige, objašnjava u priopćenju: "Cilj nam je bio stvoriti održivi proizvod s minimalnim opterećenjem za okoliš."

image
TBWA\Hakuhodo

Osim što se nadaju da će potaknuti oko 250 ribara u selu da zamijene svoje obične plastične kacige za Shellmet, proizvođači planiraju promovirati Shellmet za upotrebu u hitnim slučajevima kao što su potresi i neuobičajeni vremenski uvjeti, te će tražiti certifikat za dizajn kao sigurnosnu opremu. Prodaja široj javnosti započet će u ožujku 2023. po cijeni od 35 eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 17:00