'SAVE OUR SLEEP'

Zavirili smo u novi Ikein katalog za 2020. i odmah pronašli svoje favorite!

Ikea je napokon objavila kako bi trebao izgledati novi katalog proizvoda za 2020., a malo je reći da nas je ponuda, po tko zna koji put, naprosto oduševila! Cijene proizvoda su okvirne i još će se mijenjati

Tema novog kataloga je 'Save Our Sleep' (Sačuvajmo svoj san) i nije teško zaključiti zašto su odabrali upravo taj fokus. Naime, kako kažu iz Ikee, ukupni prosjek sati spavanja kod ljudi pao je s osam na nešto više od šest sati, i sve to u posljednjih 50 godina.

Na čak 286 stranica, novi katalog sadrži šest zasebnih prostora koji prikazuju pet osnovnih emocionalnih potreba kuće, točnije pripadnost, vlasništvo, sigurnost, udobnost i privatnost, bez obzira na to posjedujete li životni prostor ili pak živite u najmu.

Jedan od prostora uistinu je poseban, a u Ikei su ga nazvali 'Lab Home'. Naime, njihov se tim stručnjaka obratio za pomoć dizajnerima iz čak pet različitih zemalja kako bi zajedno uzeli isti raspored dvosobnih soba i opremili ga za obitelj s više generacija. Rezultati su inspirativni. Digitalnu verziju možete pregledati ovdje, a u međuvremenu smo za vas izdvojili neke od, barem nama, najdražih novih proizvoda.

1. NISSAFORS kolica, crna

Ova kolica bit će u prodaji za 219 kuna, a nas su oduševila kako svojim izgledom, tako i svojom funkcionalnošću. Čvrsta konstrukcija i četiri kotača olakšavaju pomicanje ovih dekorativnih kolica pa ih tako možete koristiti bilo gdje, a zahvaljujući njihovoj prilagodljivoj veličini, pristaju i u najmanje stambene prostore.

2. TALRIKA tanjuri, različite boje

Ikea oduvijek ima odličnu ponudu pribora za jelo, pa nas novi katalog i ponuda nimalo nisu razočarali. Ovi tanjuri (paket od 4 tanjura) od obnovljive plastike, mnogo održivije i bolje opcije od klasične plastike, uskoro ćete moći nabaviti po cijeni od 79,90 kuna u svakoj prodavaonici Ikee ili u online prodaji.

3. TROLLBO svjetiljka, svijetlo zelena

Zanimljivo i razigrano, upravo bismo tako mogli opisati ovu TROLLBO viseću svjetiljku iz novog kataloga. Svjetiljka je izrađena od reciklirane plastike, tako da je održiva i dobra za okoliš. U prodaju dolazi uskoro, a moći ćete je nabaviti po cijeni od 149,90 kuna.

4. MELLÖSA stalak za slike, proziran

Ovaj proziran MELLÖSA stalak za slike (veličine 60 cm) odličan je dekorativni dodatak za vaš dom, a možete ga naručiti po cijeni od 79,90 kuna. Osim za držanje slika i fotografija, može vam poslužiti i kao stalak za ostale dekorativne detalje u prostora.

5. BESTÅ ormar za odlaganje stvari, brončana boja

Ovaj simpatičan i iznimno praktičan ormar za odlaganje stvari dolazi u brončanoj boji, a zahvaljujući prilagodljivosti, savršeno će se uklapati u gotovo svaku prostoriju u vašem domu. Moći ćete ga nabaviti po cijeni od 2,488 kuna.

6. LUBBAN kolica za posluživanje sa spremištem

Ova kolica naprosto su nas oduševila već na prvi pogled, a naročito nas je iznenadio materijal koji odiše rustikalnim ugođajem. Osim što se savršeno uklapaju u gotovo svaki stil uređenja, ova kolica su i jeftina. Naime, uskoro će biti u prodaji po cijeni od 390,90 kuna.

7. SKOGSLÖK ergonomski jastuk

S obzirom na to da se novi katalog bazira na što boljem i kvalitetnijem snu, logično je da su iz ikee u ponudu uvrstili i jastuke koji će tome sigurno pomoći. Jedan od njih sigurno je i SKOGSLÖK ergonomski jastuk koji se slobodno smije prati u perilici rublja na 60 stupnjeva. U prodaji će biti po cijeni od 49,90 kuna.

Podsjetimo, Ikein novi katalog za 2020. godinu još uvijek nije dostupan u Hrvatskoj!

Izvor: Apartment Therapy

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 13:00