Moderan luksuz

Zavirite u predivnu ljetnu kuću u kojoj su Beyoncé i Jay-Z proveli karantenu

Trulia 
 TRULIA
Mega uspješan par kuću je kupio 2017. godine, a njihovo uređenje prostora moguće je prilagoditi i u svom domu

Zovu ih najmoćnijim parom showbusinessa, a svoje zajedničko putovanje započeli su još 2001. godine kada su započeli ljubavnu vezu. Strmoglavi uzlet karijere kao solo pjevačice ubrzo je lansirao Beyoncé na prva mjesta top ljestvica, a Jay-Z je, uz svoju glazbenu karijeru, započeo i s brojnim ulaganjima. Vjenčali su se 2008. godine na intimnoj ceremoniji, a danas su ponosni roditelji troje djece te jedan od najuspješnijih parova na svjetskoj celebrity sceni.

Uz glazbene karijere, oboje su posvećeni i humanitarnom radu, ali i brojnim dodatnim ulaganjima. Od košarkaških klubova, preko vlastitih alkoholnih pića pa sve do ulaganja u tržište nekretnina. S obzirom na to da je u pitanju i jedan od najbogatijih parova na svijetu, ne čudi da su 2017. godine kupili ljetnu kuću u popularnom Hamptonsu za cijenu od vrtoglavih 26 milijuna dolara. Ova kupovina se prošle godine dodatno pokazala kao odlična investicija jer je bračni par sa svojom obitelji upravo tamo proveo karantenu za vrijeme pandemije.

Imanje smješteno u East Hamptonu na obali jezerca Georgica diči se „Jezerskom kućom“ od 12.000 metara kvadratnih, smještenom na području od dva hektara uz livadu od čak 17 hektara. Kuću je projektirao Stanford White 2008. godine, a Jeffrey Collé je napravio renovaciju tako da je kuću zarotirao za 90 stupnjeva kako bi prozori dnevne sobe bili okrenuti prema jezeru.

Collé je također odgovoran za niz detalja, poput fantastičnih bijelih hrastovih zidnih obloga koje krase većinu prostorija, od hodnika, prostranog boravka pa sve do kupaonice. Ona posebice oduševljava zahvaljujući ručno isklesanoj kadi od mramora uvezenog iz Verone u Italiji, dok je pod također ručni rad koji spaja keramiku i uzorak podova u dvorcima Versaillesa.

U kući se nalaze i brojni kamini izrezbareni od kamena iz 18. stoljeća, dok obla olovna prozorska stakla i zasvođeni stropovi pružaj estetiku koju smo viđali samo u dvorcima na filmovima i u dokumentarcima. Kuća se sastoji od sedam spavaćih soba i osam kupaonica s dvoetažnim ulaznim hodnikom i dnevnim boravkom, oboje s dvoetažnim prozorima i bogato obloženim hrastovim drvenim zidovima. Naravno, Beyoncé i Jay-Z imaju i „infinity“ vanjski bazen, odnosno bazen s nevidljivim rubovima, spa centar, roštilj i veliku terasu od turskog vapnenca.

Uređenje interijera prvenstveno je vođeno tradicionalnim stilom, međutim uz neobične detalje, ova palača poprimila je iznimno moderan izgled. Kombinacijom strogih i jednostavnih linija koje krase sjedeću garnituru izrađenu od bijele kože te elemente staklenih stolića s metalnim nožicama, dašak futurizma idealno se uklopio uz drveno okruženje prostorije za druženje. Tome su zasigurno pridonijele i podne lampe industrijskog dizajna, ali i srebrni stolić za kavu te moderne vreće za sjedenje.

Kuhinja svojim uređenjem spaja pomalo rustikalne elemente od bijelog drveta s tamnim podovima, ali blagovaonski dio osvaja svojim modernim pristupom. Uz dvosjed i dvije fotelje, minimalistički tepih i detalji poput staklene vaze podižu prostor. Blagovaonski stol i stolice također su u zemljanim tonovima, a balans je postignut jednostavnim tepisima neutralnih nijansi.

Glavna spavaća soba također je u zemljanim tonovima, kako bi se izbjegao hladni dojam koji može stvoriti mramorni kamin. Uz kraljevski drveni krevet, dodatkom pamučnih i lanenih elemenata poput posteljine i jastuka te elegantnim foteljama, dobiva se udoban i topao prostor.

Kamin se također nalazi i u još jednoj prostoriji za druženje gdje nalazimo sve moderniji životinjski uzorak koji razbija monotoniju pješčanih tonova. Uz pletene drvene fotelje te tepih s geometrijskim uzorkom, dobiva se na razigranosti prostora.

Šećer na kraju je prostorija koja na prvi pogled djeluje najšarenije, ali trik je u samo jednom detalju – jastučnicama na ukrasnim jastucima i stolićima za kavu. Uz klasičan platneni trosjed nježno plave boje te bijele fotelje, jastučići s uzorcima u crvenim i žutim bojama daju sasvim novo lice. Dodatno, prostor je poprimio još kolorita uz efektne stoliće u modroj boji koji istovremeno mogu poslužiti i kao taburei te šarmantni detalji poput velikog ogledala i svijećnjaka.

Iako možda nemamo svi ovako velebne kuće poput Jay-Z-ja i Beyoncé, to ne znači da ne moramo iskoristiti njihove trikove u uređenju svog prostora. Inspiraciju za svoje interijere u stilu ovog popularnog para pronađite u Lesnina XXXL trgovinama, izvukli smo najbolje artikle:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 06:43