ODABERITE SAMI

Zavjese ili stakleni paneli za kadu? Donosimo vam koje su prednosti, a vi napravite svoj izbor

 PC PHOTOGRAPHY/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO
Ako ste se odlučili za kombiniranu tuš kadu, otkrijte koja je opcija idealna za vas

Zavjesa za tuš ili kabina? Otkrijte koja je opcija idealna za vašu kombinaciju tuša i kade

Ako nemate prostora (ili proračuna) za zasebnu tuš kabinu i kadu, vjerojatno ste se odlučili za kombiniranu tuš kadu. No, biste li trebali ići sa zavjesom za tuširanje ili odabrati staklena vrata? Neki od nas mogu gravitirati prema nježnijem izgledu šarenog komada vodonepropusne tkanine koji se može mijenjati po volji, dok bi se drugima možda svidjela učinkovitost prozirnog stakla.

image
Unsplash/Yann Maignan

Da bismo vam malo pomogli, evo nekih prednosti zavjesa za tuširanje i staklenih vrata.

Zavjese

Zavjese za tuš "omekšavaju" površine

Krute plastične tkanine s uzorcima patkica možda i nisu idealan odabir ako želiti postići moderno uređenje u svojoj kupaonici, ali postoje mnoge druge raznovrsne tkanine koje jednako tako štite od prolijevanja vode po kupaonici, a sam njihov dizajn potpuno mijenja izgled i atmosferu. Odlučite se za mekše zavjese koje pokrivaju površinu od stropa do poda i stvorit ćete malu zasebnu oazicu u svojoj kupaonici. Pazite da se vaša zavjesa - ili barem vanjski dio tkanine - može jednostavno oprati, tako da bilo koji nagovještaj plijesni ili mrlja može biti spriječen na samom početku.

image
Jula Cole Design

Daju osobnost.

Jednostavno rečeno, zavjese za tuširanje mogu trenutno unijeti boju, oblike i osobnost uz minimum preuređenja, troškova i truda. I još bolje, kad vam je dosadio izgled, zavjesu možete zamijeniti nekom u drugačijem stilu. Budite hrabri kad su u pitanju boje u kupaonici i imajte na umu da se za svježi osjećaj ne morate držati bijele boje od vrha do dna.

image
LAWCAIN/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

Mijenjaju kadu u tuš kadu

Visoko postavljen tuš u kadi može biti jako zahtjevan posebno kada je riječ o izlijevanju vode i prskanju. Staklene ili plastične ploče, koje god su vam drage, općenito nisu dobrodošle kad su u pitanju zavoji i kade nezgodnog oblika, osim ako se ne odlučite za nešto po svojoj mjeri. Obično je u takvim slučajevima najbolje ugraditi stropnu traku i postaviti vodootpornu zavjesu za tuširanje koja može pokriti cjelkupnu kadu.

image
ADAMKAZ/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

Uljepšavaju prostor

Prvi razlog za odabir zavjese za tuširanje je jednostavan: uljepšavaju prostor s minimalno uloženim trudom i čine ga ugodnim do te razine da biste tamo rado proveli i cijeli dan.

image
ALEXANDRBOGNAT/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

Moderan dizajn

Obično svi misle da su zavjese za kupaonicu nešto što nije u trendu, niti može stvoriti suvremeno uređenje. Vjerujte nam, varaju se.

Staklena vrata i paneli

Pružaju potpuno zatvaranje

Nema straha od izlaska vode u ovom slučaju, jer klizna vrata u potpunosti zatvaraju kadu. Klizne ploče od stakla također su dobra opcija gdje ne idu do stropa pa ih ne treba dodatno učvršćivati.

image
GAMESPIRIT/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

Iskorištavanje prostora

Kada se može prilično uredno smjestiti u neiskorištenu nišu ili kutak u preuređenom potkrovlju, ali kako se nositi s kosim stropovima ako se želite samo istuširati? Jedna od mogućnosti je prilagođena ploča koja se može smjestiti u nezgodna udubljenja i kutove, kao i u nestandardne visine. Možda ćete dodatno platiti u ovom slučaju, ali za uredno rješenje koje štiti od prskanja vrijedi ipak dati malo više.

image
PHOTOTROPIC/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

Proširuju prostor

Fiksna ploča od stakla bez okvira uklapa se u bilo koji stil kupaonice, u svojoj prozirnosti i bez rubova stapa se s ostatkom kupaonice i ne stvara vizualnu barijetu te kupaonica izgleda veća, nego kada su u pitanju zastori. Ovo je najbolja opcija ako je vaša kupaonica kompaktna i ako bi zavjesa ili staklena vrata s okvirom razbili i vizualno smanjili prostor.

image
ANATOLI IGOLKIN/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

Jednostavnost

Ako u uređenju kupaonice postoji puno detalja, boja ili stilova - tada je obično jednostavno staklo najbolje rješenje. Potražite staklo koje ima poseban premaz kako se prljavština i kamenac ne bi nakupljali i otežavali održavanje čistoće. To bi moglo povećati ukupnu cijenu stakla, ali uštedjet ćete vrijeme čišćenja.

image
STOCKNROLL/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

Mogućnosti

Kod zavjesa za tuširanje imate jedan stil - povučete zavjesu na jednu stranu da biste zakoračili u kadu, a zatim je povučete da biste ju zatvorili. Sa staklenim panelima imate na raspolaganju nekoliko vrsta ulaza. Osim fiksne staklene ploče s otvorom na jednoj strani, možete birati između različitih vrsta vrata - klizna, zglobna i sklopiva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. travanj 2024 00:44