zabava za vikend

Želite na brzinu osvježiti svoj dnevni boravak? Evo nekoliko simpatičnih "uradi sam" projekata

 Unsplash
Osvježite svoj prostor s ovim DIY projektima za dnevni boravak koje možete napraviti za nekoliko sati

Tražite neki brzi „uradi sam” projekt za dnevni boravak? Otkrili smo neke zaista jednostavne projekte koje možete napraviti za samo vikend. Od DIY obloga do zida galerije, inspirirajte se da svom dnevnom boravku date super brzo osvježenje ...

image
@wonen_bij_chantal

1. UGRADNJA DRVENOG ZIDA

Stvaranje žarišne točke s istaknutim zidom nešto je što viđamo u posljednje vrijeme. Stoga, zašto ne biste isprobali moderan i suvremeni zid obložen drvetom? To je iznenađujuće učinkovit način mijenjanja arhitektonske estetike dnevnog boravka. Drveni zid može trenutno stvoriti žarišnu točku i dodati teksturu i uzorak prostoru.

Ovo je relativno jednostavno i jeftino za postići, a može se dovršiti za vikend i potpuno promijeniti izgled i dojam vaše dnevne sobe, to je također jedna od onih ideja za male dnevne sobe koje mogu funkcionirati kako bi mali prostor učinilo ugodnim.

2. ZA KLASIČNIJI PRISTUP ISPROBAJTE ZID S TAPETOM ILI BOJOM

Alternativno, tapete s teksturom za dnevnu sobu mogu djelovati jednako učinkovito i mogu se objesiti kako bi dnevnoj sobi dale dramatičnu novu estetiku. Osim toga, to je savršen DIY projekt za dnevni boravak ako tražite ažuriranje povoljnije za proračun - postoji toliko prekrasnih i pristupačnih tapeta.

image
The Pattern Collective

Tapete su fantastičan način za dodavanje teksture i interesa prostoru, posebno one od morske trave i lana koje na zidovima izgledaju poput tkanine. Što je ispis hrabriji, to ćete se brže možda umoriti od toga, pa to imajte na umu. Zapamtite, bavite se samo jednim zidom pa ne bi trebalo oduzeti više od jednog dana posla.

3. OBLOŽITE ZID PLOČICAMA

Ako ste DIY početnik, možda bolje da se držite valjka za bojanje, ali ako vjerujete svojim vještinama, postavljanje pločica zapravo je jednostavniji posao nego što mislite, a tu su i neki nevjerojatni vodiči. Pločice u dnevnoj sobi mogu se činiti čudnim izborom, ali mogu izgledati zaista elegantno i dodati neočekivanu teksturu u dnevnu sobu.

4. FOKUSIRAJTE SE NA OKVIRE VRATA

Bijela lajsna ili okvir vrata od magnolije samo pozivaju na neku boju, koja bi trebala biti značajna. Ako vam je ostalo još boje isprobajte ih na drvenim predmetima kako biste dodali osvježenje u dnevni boravak.

image
Farrow & Ball

5. OBOJITE PODOVE

Ako ste blagoslovljeni drvenim podnim daskama, učinite ih pravim obilježjem vaše dnevne sobe tako da ih obojite. Bijele podne daske trenutno su u trendu, osobito u modernim rustikalnim dnevnim sobama, ili se odlučite za tamno sivu kako biste dodali malo drame koja neće potpuno preplaviti prostor. Ili možete stvorite pruge za zabavnu atmosferu.

image
Farrow & Ball

6. ILI OBOJITE STROP

Jednostavan DIY projekt dnevne sobe koji možete napraviti za jedan dan. Oslikani stropovi trenutno su posvuda, čini se da je to novi hit. Recite zbogom blagom bijelom stropu i budite kreativni s bojom. Tamni strop idealan je za stvaranje moćnog prostora, a mi ga volimo u kombinaciji s dubokim maslinastim tonovima.

image
Beata Heuman

7. OBJESITE UMJETNINE

Umjetnička djela doista mogu transformirati dnevnu sobu, bez obzira na vaš stil - neutralni ili maksimalistički - to može biti ključna značajka i dati izjavu u dnevnoj sobi. Umjetnost je izvrstan način da dnevnoj sobi date trenutne bodove u stilu. To je tako individualno, pa odabir pravog komada može biti prekrasan način da se osobnost pokaže u prostoru.

image
Meli Meli

8. ZAVRŠNI DODIRI KOJI ČINE RAZLIKU

Ako vam nedostaje vremena, imajte na umu da nema ništa učinkovitije od unosa boje u prostor, bilo koordinirajuće ili kontrastne, s mješavinom pažljivo odabranih jastuka u prostor za sjedenje.

Jastuci su dodatak za podizanje prostora i povezivanje sheme boja i dodavanje sloja mekoće. Praktično, jastuci omekšaju dnevnu sobu i učine je ugodnom i privlačnom.

Također možete unijeti dodatnu boju (i poboljšati dobrobit u zatvorenom prostoru) putem biljaka. Prekrasni, bujni zeleni tonovi postaju vrlo važni za dnevnu sobu i tako ih je jednostavno i brzo postaviti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. ožujak 2024 20:17