OTKAČENI MOTIVI, OBLICI I BOJE

Zidne tapete akademske slikarice Mirne Sišul za originalan ambijent

Samoljepljive, mat, lagane strukture tkanine, rađene individualno po mjeri, po zidu ili podlozi. Takve su tapete akademske slikarice iz Rijeke, talentirane Mirne Sišul

Ove godine Mirna Sišul, akademska slikarica iz Rijeke, obilježava 20 godina umjetničkog stvaralaštva. Osim slikarstva, već nekoliko godina radi na dizajnu interijera, kombinirajući pritom svoje originale i art printeve većih i manjih formata. Nakon više od 40 samostalnih izložbi i 60 nagrada kritike, umjetnost Mirne Sišul dobila je nove dimenzije. Osim linije koja se sastoji od tri kišobrana, Mirna je predstavila i liniju otkačenih tapeta.

- Baveći se slikarstvom počela sam više primjećivati interijere u kojima slike žive. Tako je krenulo zanimanje za uređenje interijera, prvo intervencijama slikarstvom u interijeru, preuređenjem nekih komada namještaja, pa cijelim interijerom. Kroz taj segment rodila se ideja za produkcijom art printeva, a kasnije su na red došle tapete. Imala sam potrebu prenijeti svoju sliku na cijeli zid, dobiti veći dojam, veći efekt, a to može samo tapeta - pojašnjava Mirna te se prisjeća prvih tapeta koje je vidjela.

- Sjećam se tapeta koje sam tijekom djetinjstva vidjela u raznim stanovima prijatelja mojih roditelja. Ostaci ranih osamdesetih godina s uzorcima cvjetića, kružića u nekim zagasitim, smeđim nijansama. Moram priznati da mi se to tada nije sviđalo - otkriva.

Njezine tapete su samoljepive, mat, imaju laganu strukturu tkanine, rade se individualno po mjeri, prema vašem zidu ili podlozi. Otporne su na vodu i vlagu, perive, a otporne su i na grebanje. Dolaze u rolama po 1 metar širine. Motivi na tapetama mogu se podijeliti u četiri skupine: cvjetne, figuracija s licima, apstraktne i kombinacija fotografije i slikarstva. Trenutačno je u ponudi preko 200 motiva. Boje su razne, od jakih intenzivnih do pastelnih i crno-bijelih.

Tapete Mirne Sišul mogu se kupiti nakon što klijent odabere motiv, upiše mjere zida i izvrši narudžbu.

- Kod cijene je najvažnije reći da smo je formirali na način da cijena po kvadratu opada s većim brojem kvadrata. Na web shopu je uz pomoć online kalkulatora unutar svakog motiva moguće upisati širinu i visinu vašeg zida i automatski dobiti cijenu. Konkretno, za 5m2 cijena je 2000 kn, za 10m2 3250 kn, a za 15m2 4500 kn - objašnjava.

Sve možete vidjeti na www.mirnasisul.com, Facebooku @mirnasisulart i Instagramu @ mirnasisul.

PET ZLATNIH PRAVILA ZA ODABIR SAVRŠENE TAPETE U SVOM DOMU

1. Morate voljeti određeni stil, pa prema njemu odlučiti koja prostorija zaslužuje tapetu. Najčešće su to boravak ili spavaća soba.

2. Važno je da tapetu poslije možete doživjeti, da imate prostora odmaknuti se i uživati u njoj. Za uske prostore bolji odabir su klasična slika ili art print.

3. Sljedeći korak je odabrati motiv koji će se bojama uklopiti u postojeći prostor ili u novom prostoru stvoriti početni motiv.

4. Uvijek je dobro staviti tapetu na čitav zid kako biste dobili željeni efekt, a ne samo na dio zida.

5. Na kraju preostaje uživati u pogledu.

GLAVNA PRAVILA KOJIH SE MORATE PRIDRŽAVATI ZA DOBRO POSTAVLJANJE TAPETA MIRNE SIŠUL NA ZID

Preduvjet je čist, ravan i suh zid. S obzirom na to da su moje tapete samoljepljive, važno je da se ne postavljaju na tek obojeni zid. Potrebno je pričekati desetak dana da se posuši. Pored toga, korisno je imati spretne ruke ili čovjeka s iskustvom koji će to odraditi za vas, objašnjava Mirna Sišul.

Foto: Matija Djanješić /Hanza Media, mirnasisul.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. travanj 2024 10:57