vodič kroz trendove

Zidne tapete i dalje su vrući hit: Ovo su najpopularniji trendovi trenutno

 /SHUTTERSTOCK
Popularnosti pridonosi i razmjerno jednostavno postavljanje i velika mogućnost personalizacije. Otkrivamo koji su najtraženiji uzorc

Zidne tapete ne gube na popularnosti. Štoviše, ovaj interijerski trend, čini se, popularniji je nego ikad, a uzorci koji se na njima pojavljuju sve su domišljatiji. Njihovoj popularnosti pridonosi i razmjerno jednostavno postavljanje, i velika mogućnost personalizacije.

Pri odabiru vodite računa da budu u vašem stilu i da vam ne dosade brzo, za nekoliko tjedana ili mjesec

Donosimo vam trenutačno najpopularnije uzorke, a osim navedenih, u trendu je i osobni pečat.

Tako da svakako dajte mašti na volju i pri odabiru tapete za svoj prostor vodite računa da bude u skladu s vašim stilom te da može funkcionirati nekoliko godina a da vam ne dosadi.

image
/SHUTTERSTOCK

1. Cvijeće

(na tamnoj podlozi)

Predimenzionirani cvjetovi, osobito ruže i božuri, ali i drugi, i dalje su fokusna točka mnogih interijera. Romantična atmosfera i elegancija koju unose u prostor, odabir je mnogih, a najčešći motivi su oni na tamnim podlogama koji interijerima daju dozu dramatičnosti.

image
.
/SHUTTERSTOCK

2. Tropski uzorci

Možda vam se čini kako je vrijeme tropical dezena iza nas, no pregledavajući ponude brojnih svjetskih tvrtki koje se bave prodajom tapeta, rubrike s tropskim motivima i dalje su prepune proizvoda, te su gotovo uvijek u rubrici "najprodavanije". Palme, papige, flamingosi, banane... Ako vam se i dalje sviđa taj stil, samo naprijed!

image
/SHUTTERSTOCK

3. Nijanse plave

U posljednje vrijeme porastao je interes za plavim tapetama u svim varijantama i uzorcima. Kako i ne bi, kad ta boja u svojem spektru nudi i eleganciju koju donosi tamnoplava, i nježnost i eleganciju svijetloplavih nijansi. Još ako se kombinira sa zlatnim detaljima u interijeru, pun pogodak.

image
/SHUTTERSTOCK

4. Apstraktni uzorci

Ovo je svakako najšira kategorija, jer apstraktni uzorci mogu varirati u milijunima kombinacija. Ipak, fokusirajte se na one s neutralnom bazom i jakim akcentima boje. Također, u trendu su apstraktni uzorci koji izgledaju kao da su napravljeni tehnikom vodenih boja.

image
/SHUTTERSTOCK

5. Botanički motivi

Prikazi biljaka u svim varijantama neće tako skoro izaći iz mode. Ipak, ovdje ne mislimo na raskošne cvjetne i otkačene tropske uzorke, već na monokromatske i suptilne prikaze, primjerice, poljskog cvijeća. Takve tapete vrlo su fotogenične i unose u dom smirene vibracije i suptilnu eleganciju.

image
/SHUTTERSTOCK

6. Razigranost

Kakvi god bili trendovi, najbolje uvijek prolazi ono što se sviđa osobama koje žive u nekom prostoru, i onakve tapete koje odražavaju njihov stil, karakter i ukuse. Trenutačno je i pomaknuto u trendu, pa si slobodno dajte oduška. Kao jedan od prijedloga ističemo kolekciju tvrtke Mattel, originalnog proizvođača Barbie lutke. Nedavno su lansirali kolekciju tapeta s nevjerojatnih 189 uzoraka. Dostupna je na www.wallshoppe.com

image
/SHUTTERSTOCK

7. Novo ruho dječjih soba

Možda ste primijetili da je u dječjim sobama sve manje geometrijskih uzoraka i zidnih naljepnica s imenom djeteta, čiju neupitnu popularnost proteklih godina polako istiskuju bajkovite tapete šumskih uzoraka, nježnih retro uzoraka i digitalnih otisaka s neodoljivim životinjicama. Naravno, postoje i domaći brendovi koji prate trendove. Jedan od njih je Chicha Micha. Posjetite ih na Instagramu za inspiraciju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. travanj 2024 04:59