D

Životinje kakve nikad niste vidjeli!

Predstavljamo projekt Strange Safari Sisters

Znate li tko je Pugger? Vječni hedonist. A Flamoose? Nepopravljivi romantičar. Panduck je samozatajni mislilac, Searaffe preslatka beba, Crowl je, pak, veseli plesač, a Bunnicorn nepopravljivi sanjar… Svi oni čine jednu veliku obitelj čudnovatih bića, čije su naratorice “sestre”, odnosno suputnice koje prepričavaju brojne priče s izmišljenih putovanja na kojima su naišle na razne životinje.

Riječ je, naime, o “čudnovatom safariju” – projektu pod nazivom “Strange Safari Sisters” koji su zajedničkim snagama, uz grafičku potporu Dejana Devića, pokrenule Andrea Ercegović, vlasnica zagrebačkog multibrand concept dućana Vešmašina, i Ana Tevšić, produkt dizajnerica.

Kreativne ideje

Iako ste posljednjih nekoliko tjedana imali prilike upoznati pokojeg člana njihove velike obitelji, svi se proizvodi premijerno pokazuju u današnjem broju Nekretnina, i prvi se put otkriva cijela priča. Iza projekta “Strange Safari Sisters” kriju se, dakle, proizvodi za dom nastali spajanjem mode i produkt dizajna, a njihovi su motivi zanimljive životinjske vrste nastale križanjem Andreinih i Aninih kreativnih ideja.

Tako je, primjerice, Pugger nastao kao mješanac mopsa i tigra (eng. pug + tiger), a Flamoose kao mješanac flaminga i jelena (eng. flamingo + moose). – Likovi su nastali križanjem više vrsta kao svojevrsna metafora našeg spajanja. Naši glavni likovi vrlo su karakterni, kako bi se kupci mogli u njima pronaći.

Primjerice, Flamoose je nepopravljivi romantičar koji cijeli život traži svojeg životnog partnera tako da se rogovima zabija u prolaznike. Mi, da bismo se zaštitili od ovog šašavca, imamo kišobran kojim ga možemo odgurnuti da krene dalje u potragu. Searaffe je preslatka beba koja šlampavo hoda s perajama i krade hranu ljudima iz torbi i s tanjura, sve s ciljem da nahrani male bebe. Zato se Searaffe nalazi na dječjim bodijima – pojašnjavaju djevojke.

Budući planovi

A kako je uopće došlo do njihove suradnje? Ana ističe kako su ubrzo nakon što su se upoznale shvatile da se dobro razumiju i da, s obzirom na to da obje imaju iskustva u prodaji, žele napraviti novi hrvatski proizvod.

– Mislim da smo jedna u drugoj našle ravnopravnog partnera, i to nam je oboma dobro došlo. U neku ruku smo se nadopunile. Ideja o safariju zapravo je došla vrlo spontano. Svaki lik razrađen je do te mjere da ima svoju osobnost, svoje kako i zašto, potpuno smo ih oživjele. Grafički je Dario odradio fantastičan posao, mi smo doslovno cijelo vrijeme u budućim planovima i što se toga tiče, odlično se nadopunjujemo – kaže Ana i otkriva kako s Andreom planira i nastavak suradnje.

Cijene od 35 kuna

Štoviše, tijekom predstvaljanja ovih proizvoda, zbog velikog interesa i pozivitnih reakcija, djevojke već rade na zimskim i božićnim poklonima.

Jedva čekamo da vidimo što će sad osmisliti, a do tada ćemo istaknuti da kolekcija “Strange Safari Sisters” obuhvaća kišobran Flamoose, torbe Crowl i Pugger, bilježnicu i majicu Bunnicorn, podmetače za čaše i jelo, Safari šalice, dječji bodi Searaffe, dječje majice s kapuljačama i Panduck majicu s kapuljačom za odrasle. Cijene se kreću od 35 do 360 kuna, a proizvodi se mogu kupiti u Vešmašini na Opatovini ili na web dućanima www.vesmasina.hr i www.anatevsic.com.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 03:00