Znate li kako se postavlja moderan blagovaonski stol?

Evo kako učiniti da vam stol uvijek izgleda lijepo i elegantno

Do sada ste na našim web stranicama mogli pronaći inspiracije za uređenje gotovo svake prostorije u svojem domu, od malih spavaćih soba do predivnih dnevnih boravaka, a danas smo za vas pripremili pregršt inspirativnih ideja i savjeta kako urediti blagovaonski stol da uvijek izgleda moderno, plus donosimo odlične ideje za postavljanje stola.

Bez obzira na to postavljate li stol za posebnu prigodu kao što su predstojeći blagdani ili želite da vam blagovaonski stol izgleda lijepo u svakom trenutku, iskoristite ideje koje vam donosimo u nastavku i učinite da vam i prostor za jelo blista u svakom trenutku.

Najbolja stvar je da ideje iz ovog članka možete koristiti na različitim mjestima u svom domu poput kuhinjskog pulta, stola u vrtu pa čak na stoliću za kavu. Ovim konceptima i savjetima koje donosimo u nastavku učinit ćete da vam postavljanje stola uvijek bude jednostavno i elegantno, a tajna atraktivno postavljenog stola leži u njegovoj slojevitosti. Raslojavanjem i kombiniranjem različitih tekstura, boja i pribora postiže se bogat i lijepo uređen stol, a u nastavku doznajte koji su to elementi posebno važni i na koje trebate obratiti posebnu pažnju.

Tanjuri i čaše

Bitno je da znate da ne trebate potrošiti čitavo bogatstvo na tanjure i čaše da biste stvorili elegantan stol. Postavljanjem svih bitnih elemenata na pravilan način postići ćete efekt stola vrijednog milijun dolara. Budite kreativni i slobodno izmiješajte različiti porculan i staklo.

Tekstil za stol

Danas u trgovinama možete pronaći veliki izbor modernih i pristupačnih stolnjaka, nadstolnjaka, ubrusa i drugih tekstilnih dekoracija. Bitno je da imate veću količinu tekstila za stol u različitim bojama, teksturama i uzorcima koji se lijepo mogu kombinirati zajedno s pokojim blagdanskim detaljem.

Najsuvremeniji način za postavljanje stola je pomoću nadstolnjaka, osobito ako ne želite prekriti lijepi novi drveni stol ili okrugli stakleni stolnjakom. Nadstolnjaci su osim toga izuzetno svestrana dekoracija koju možete postaviti preko stolnjaka, koristiti ih samostalno ili pak postaviti na sredinu stola sa svijećama kao dekorativni element koji će uvijek krasiti vašu blagovaonicu.

U modernim blagovaonicama stolnjaci su opcija i koriste se ako želite posebno istaknuti neku boju na stolu ili sakriti blagovaonski stol, dok su platneni ubrusi lijep detalj koji biste uvijek trebali koristiti kada vam na objed dolaze gosti. Dostupni su u različitim bojama i nijansama i njima vrlo lijepo možete zadiviti sve. Ako, pak, ne želite biti rob pranja, odaberite jednokratne salvete kojima jednako lijepo možete ostaviti dobar dojam na goste.

Sve navedeno trebali biste upotpuniti cvijećem, svijećnjacima, grančicama i drugim lijepim dekoracijama ovisno o temi i stilu uređenja stola. Budite kreativni, ali pripazite da vam predmeti postavljeni u središnjem prostoru stola ne budu previsoki ili preveliki te onemoguće nesmetanu komunikaciju.

U nastavku vam donosimo puno primjera moderno postavljenih stolova, pogledajte ih i – sretno!

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 15:40