UREĐENJE INTERIJERA

Znate li što je newstalgia, trend koji je hit ovog proljeća?

 Bobbi Beck
Kombinacija modernog dizajna s vintage detaljima donosi poseban šarm i karakter prostoru, čineći ga toplim, ugodnim i privlačnim

Ovog proljeća in je newstalgia, trend u uređenju interijera koji karakterizira kombinacija modernih elemenata s vintage ili retro detaljima kako bi se postigao osjećaj nostalgične udobnosti i topline. Ovaj trend naglašava spoj prošlosti i sadašnjosti te stvara prostor koji je istovremeno suvremen, ali s elementima koji podsjećaju na prošla vremena. Evo kako urediti dom u tom stilu.

image
Bobbi Beck

Kombinirajte moderne komade namještaja i dekorativnih elemenata s vintage ili retro detaljima poput antiknih komada, retro tapeta ili starinskih detalja. Koristite vintage predmete poput starih fotografija, retro svjetiljki, antiknih satova ili naslijeđenih komada namještaja kako bi se postigao osjećaj prošlih vremena.

Za newstalgiju je karateristično korištenje toplih i udobnih materijala poput drva, tkanina poput vune ili pamuka te tapeta s vintage uzorcima. Uzmite neutralnu bijelu, bež, sivu ili smeđu kao osnovne boje, uz dodatak toplih tonova poput zemljanih nijansi ili pastelnih boja. Poželjno je i korištenje boja karakterističnih za određeno razdoblje poput pastelnih nijansi iz 50-ih ili jarkih boja iz 70-ih kako bi se postigao autentičan retro izgled. Personalizirajte prostor dodavanjem osobnih detalja poput suvenira s putovanja, obiteljskih fotografija ili naslijeđenih predmeta kako bi se prostor učinio osobnijim i autentičnijim.

image
Desenio

Newstalgia naglašava balans između prošlosti i sadašnjosti te stvara prostor koji je jedinstven, udoban i ispunjen emocijama. Ovaj trend omogućuje kombiniranje različitih stilova i stvaranje prostora koji odražava individualnost i osobnost vlasnika.

To se, između ostalog, postiže kombiniranjem različitih tekstura poput grubih tkanina, svilenkastih materijala, drvenih detalja i metalnih akcenta kako bi se dodala dubina prostoru. Korištenjem retro detalja poput vintage zidnih satova, starih radio-aparata ili retro telefona u suvremenom interijeru stvora se zanimljiv kontrast između prošlosti i sadašnjosti.

image
houseof.

Ovaj trend promiče održivi pristup uređenju interijera kroz korištenje recikliranih materijala, restauraciju starinskih komada namještaja ili DIY projekte koji obnavljaju stare predmete.

Fokus je na detaljima, a posebna pažnja posvećena je onima poput ručno izrađenih ukrasa, antiknih svjetiljki, vintage jastuka ili tapiserija kako bi se prostor obogatio slojevima i teksturama. Naglasite vintage estetiku cvjetnim motivima, geometrijskim uzorcima ili retro printevima na tkaninama, tapetama ili dekorativnim predmetima. Dodatno oplemenite prostor biljkama poput fikusa, paprati ili kaktusa, kako bi se prostoru dodao zeleni element i osvježila atmosfera.

image
Schner Leben

Trend newstalgia omogućuje eksperimentiranje s različitim elementima i stilovima te stvaranje prostora koji je jedinstven, topao i inspirativan. Kombinacija modernog dizajna s vintage detaljima donosi poseban šarm i karakter prostoru, čineći ga ugodnim i privlačnim za boravak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. srpanj 2024 13:42