DIZAJN INTERIJERA

3 pravila uređenja fotogenične prostorije na primjeru atraktivnog interijera

Koliko je važno imati fotogeničan interijer, znaju mnogi interijeri diljem svijeta, a ovo je jedan od njih. Dizajnerice koje potpisuju uređenje ovog interijera otkrile su i tri pravila dizajniranja fotogenične prostorije.

Dizajneri interijera danas trebaju biti svjesni da sve može završiti na internetu, posebno na Instagramu, kao predivna fotografija koja će potaknuti sljedeću osobu da mašta o odsjedanju u jednom takvom interijeru.

Upravo time vodili su se Andrea DeRosa i Ashley Manhan iz tvrtke Avenue Interior Design koji su za luksuzni brend REVOLVE osmislili i uredili dva hotelska apartmana unutar Palm Casino Resorta u Las Vegasu.



Noć u ovom hotelskom apartmanu košta cijelo bogatstvo. U prosjeku biste za jedno noćenje trebali izdvojiti 3000$. Osim toga, ova je hotelska soba opremljena posebno za influencere pa tako ima najpoznatije marke sušila za kosu, kozmetiku, najluksuznije posteljine, bar s pićem i ostale sitnice koje će dobro doći na fotografijama. Jedan je apartman velik 182 kvadratna metra, dok drugi ima 218 kvadratnih metara. Oba su luksuzno uređena, s pastelnim bojama i zlatnim detaljima te pažljivo razmještenim namještajem.



Za House Beautiful, dizajnerice Andrea i Ashley otkrile su svoja tri pravila za uređenje interijera koji je uvijek spreman za fotografiranje.

Prvo pravilo je uklapanje dramatičnog elementa u interijer. U ovim hotelskim apartmanima to su, primjerice, velike zelene tapete s uzorkom listova. Tako se na fotografiji dobiva fokus.

Drugo pravilo je kombiniranje tekstura i uzoraka. Najjednostavnije ih je unijeti putem sjedećih garnitura, posteljine, tepiha i pločica. Sve su ovo detalji kojima je prilikom odabira potrebno dati posebnu pažnju kako bi na kraju na fotografiji činili dinamične detalje zanimljive za promatranje.

Kao posljednje pravilo, ali ne i najmanje važno, navele su pravilno osvjetljenje prostora. Ono je bitno kako bi uvijek bilo dovoljno svjetlosti za bilo koji objektiv fotoaparata, i to iz bilo kojeg kuta prostorije




Izvor: House Beautiful

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 21:32