MALI BEŽ STAN

40 ugodnih kvadrata: Ponekad u malom prostoru treba spustiti ljestvicu da bi izgledao veći

www.stadshem.se
 Stadshem
Ovaj ugodan prostor jedinstvenog tlocrta unatoč maloj kvadraturi izgleda prostrano, ugodno i elegantno

Ponekad u malom prostoru treba spustiti ljestvicu da bi izgledao veći. Dakle, kad je riječ o namještaju, manji kauč, stolić ili blagovaonski stol, malu sobu će učiniti proporcionalnom i (pogađate) većom! Zato je odabir dvosjeda, okruglog stola, stolica i fotelje bez rukonaslona, uvijek dobra opcija. Izvrstan primjer je stan s fotografija.

Ovaj ugodan prostor jedinstvenog tlocrta unatoč maloj kvadraturi izgleda prostrano. Dnevna soba okupana svjetlom pruža pogled na čudesno zeleno i dvorište kuće. Široki prozor okrenuti prema zapadu ispunjavaju sobu svjetlošću i stvaraju, zajedno s visokim stropom, čudesno prozračnu atmosferu.

U ovom elegantno opremljenom apartmanu i inače prilično neutralnoj paleti boja, posebno se ističu dva komada namještaja: vintage drveni ormarić u dnevnoj sobi i drvena klupa u kuhinji. Ovi vintage komadi daju karakter ukupnom izgledu.

Hodnik se nalazi u središtu stana i propušta svjetlost koja struji iz dnevnog boravka kroz vrata prema kuhinji. Na samom ulazu je kutak s vješalicama i policom za šešire, a ugradbeni ormar s druge strane ima dovoljno prostora za smještaj stvari vlasnika. Zidovi u hodniku su obojeni u bijelu boju, a pod je prekriven originalnim parketom bez praga u nizozemskom stilu. Lijevo od hodnika je dnevni boravak i zona za spavanje, a desno mala kuhinja i blagovaonica.

Ugodna kuhinja poziva i na kuhanje i na druženje, a u odvojenoj blagovaonici je stol za smještaj do šest osoba. U samoj kuhinji ima puno prostora za rad i dovoljno spremišta za pohranu u bijelim ormarićima postavljenim od poda do stropa. Radne plohe su od laminata, a prostor iznad ugrađene ploče za kuhanje i sudopera, obložen je bijelim klasičnim pločicama, iznad kojih je zid u svijetloplavoj boji s otvorenim policama. Pod je u ovom dijelu kuhinje obložen klasičnim drvenim daskama premazanih voskom.

Blagovaonica uz kuhinju smještena je na prilično malom prostoru, ali se sa sklopivim stolom i klupom uklapa u cijelu priču. Klupa izgleda vrlo ugodno s jastucima i omogućuje više prostora za sjedenje od klasičnih stolica.

Sve u svemu, izvrsno organiziran i uređen stan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. ožujak 2024 06:47