42 Coffee Co.

Lokal u Zagrebu u kojem se ponuda kave mijenja sezonski
Profil
Adresa:
Vlaška 42, Zagreb
radno vrijeme:
od 7 do 00 sati
Cijena kave:
od 9 do 15 kuna

U lokalu 42 Coffee Co. ponudu kave mijenjaju sezonski, nude neobične vrste iz Brazila i Kenije, a kava se može kupiti i za kućnu pripremu.

Sve ljubitelje kave razveselit će činjenica da je u zagrebačkoj Vlaškoj ulici nedavno otvoren specijalizirani coffee shop 42 Coffee Co. Radi se o kafiću u kojem posebnu pažnju posvećuju upravo detaljima nabave i pripremi same kave. – Glavna ideja i cilj su nam aktivno sudjelovanje u razvoju tržišta vrhunske kave i specijaliziranih coffee barova i shopova u Hrvatskoj. U suradnji s lokalnom pržionicom Cogito Coffee radimo sezonski odabir vrhunskih zelenih zrna kave, a našim gostima nudimo svježe prženu kavu čije je porijeklo dobro poznato – objasnio je Kristijan Krasnić iz 42 Coffee Co. bara.

Tako u ponudi imaju kavu Arabicu a trenutno je to blend, odnosno mješavina koja se sastoji od 70 posto brazilske i 30 posto kave iz Indonezije. Osim toga uskoro bi kao jedini u Hrvatskoj u ponudi trebali imati i single origin coffee iz Kenije, koju kupce moći kupiti i za pripremu kod kuće.

– Osim po vrhunskoj kavi, od ostalih zagrebačkih kafića razlikuju se po vrhunskoj opremi poput La Marzocco aparata za kavu i Mahlkönig mlinca. Cilj nam je konstantno ulagati u edukaciju naših barista i raznolikost ponude te dijeliti naše znanje i strast za kavom s našim gostima. No, osim vrhunske kave, u ponudi imamo odabir piva, vina i sokova – naglasio je Krasnić prema čijoj ideji je uređen i cijeli interijer kafića.

Kako je pojasnio, stol koji se nalazi u baru zamišljen je kao svojevrsni “community table” kojemu je namjena poticati međusobnu komunikaciju među gostima, a kafić je naziv dobio po kućnom broju na kojem se nalazi (Vlaška 42) i po broju 42 iz romana Douglasa Adamsa “Vodič za autostopere kroz galaksiju” gdje je upravo on odgovor na pitanje o smislu života, svemira i svega oko nas.

Ako vam se svidio ovaj interijer, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 06:15