Mali solarni dom

Ako jednostavno živjeti znači biti sretniji, onda je ova kućica od 17 kvadrata ono što trebate

 LISA JOHNSTON/
U ovoj solarnoj kompaktnoj maloj kućici od 17 kvadrata možete živjeti bilo gdje

Riječ je o POD-Idladla kompaktnoj kućici za dvoje u kojoj možete živjeti gotovo bilo gdje. Kućica je nastala u suradnji južnoafričke dizajnerske tvrtke Dokter+Misses i arhitektonskog ureda Clara da Cruz Almeida. Dvije su tvrtke udruženim snagama osmislile ovaj nano dom koji se napaja solarnom energijom, a može se prilagoditi različitim potrebama klijenata. Minimalna, ali izuzetno šarmantna kućica isporučuje se u jednostavnim paketima, a slaže se u trenu na licu mjesta.

image
LISA JOHNSTON/
image
LISA JOHNSTON/
image
LISA JOHNSTON/
image
BRETT RUBIN/

Glavni cilj dizajnera i arhitekta bio je izraditi atraktivnu eko-prijateljsku kućicu koja će promovirati jednostavniji način života, a cjenovno biti pristupačna mladima koji tek kreću u samostalni život.

image
BRETT RUBIN/
image
BRETT RUBIN/
image
BRETT RUBIN/

Energetski učinkovit POD-Idladla dom ima kosi krov koji maksimizira solarni potencijal s prostorom za solarne panele. Bijela i zelena boja pročelja te otvori i harmonika vrata osiguravaju prirodnu ventilaciju prostora, a sam se prostor može još dodatno prilagoditi vlasnicima.

image
BRETT RUBIN/
image
BRETT RUBIN/

U interijeru dominira uglavnom bijela boja, s detaljima u jarkim tonovima i drvenim površinama. Visoki stropovi omogućili su smještaj spavaće sobe na gornjem nivou, u potkrovlju koji je dostupan putem ljestava, dok se kuhinja, ured, kupaonica te blagovaonica s dnevnim boravkom nalaze u prizemlju. Pretinci za pohranu smješteni su na zidovima, a sklopivi namještaj osigurao je maksimalno korištenje prostora. Kućica se može proširiti dodatnim blokovima za smještaj 12 osoba, a cijena se kreće od 20.000 eura, ovisno o količini prilagodbe.

Više informacija potražite na www.pod-idladla.com.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 22:58