GO BIG OR GO HOME

Ako ste u potrazi za idealnim novim domom, jednostavno kupite cijeli otok

 Savills
Otok Vaila jedan je od otprilike 100 otoka u arhipelagu Shetlandskih otoka uz sjevernu obalu Škotske

Tražite li bijeg od svega? Ako je tako, prekrasan, škotski otok mogao bi biti vaše krajnje odredište. Otok Vaila je smaragdni komad zemlje od 757 jutara na čijem se vrhu nalazi stado ovaca i palača iz 17. stoljeća izgrađena da podsjeća na dvorac. Dugogodišnji vlasnici odlučili su se na prodaju ovog zdanja za 2 milijuna dolara — iako ovo zvuči kao visoka cijena, kad pogledate cijene u našoj zemlji za obične stanove, zapravo je poprilično jeftino posjedovati i otok i vilu.

image
Savills
image
Savills
image
Savills

Otok Vaila jedan je od otprilike 100 otoka u arhipelagu Shetlandskih otoka uz sjevernu obalu Škotske. Samo 16 zadivljujućih otoka je naseljeno s ukupno 22.920 stanovnika. Vaila je bila dom Richarda Rowlanda i njegove supruge 30 godina. Odvjetnik je za Insider rekao da je sada "vrijeme da drugi slijede svoj san" na otoku. Iako se ovo može činiti kao super izolirano mjesto za život, Vaila je udaljena svega 10 minuta vožnje brodom od glavnog otoka arhipelaga.

image
Savills
image
Savills

Otok je naseljen još od brončanog doba i ima bogatu povijest. Građevina iz 17. stoljeća — projektirana da oponaša dvorac — koja dolazi s otokom ima šest spavaćih soba i moderne pogodnosti za maksimalnu udobnost. A ako volite tajne, dvorac ima skrivena vrata i zatvorene vrtove. Možda nema mnogo susjeda, ali vila je savršena za zabavu. Vjenčanja, sportski događaji i obiteljske svečanosti bit će savršeno uokvireni otočkim zalaskom sunca.

image
Savills

Na vrhu obale također se nalazi kamena stražarnica iz 18. stoljeća, a nekoliko slatkih kućica grupirano je oko vrtova. Pašnjaci se protežu u zelenim valovima preko relativno ravnog otoka. Tu je i cijelo stado ovaca koje novi stanari dobivaju za uzgoj. Divlje ptice su redoviti posjetitelji, a orke se igraju u obalnim vodama.

Osim što ovo može biti vaše savršeno mjesto za odmak od svega, ovo je jednako tako dobra investicija koja ima pregršt mogućnosti. Stoga, ako imate viška eura požurite jer ovo je prilika koja brzo nestaje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. studeni 2022 02:42