U posjetu

Apartman uređen za mladića u tridesetim u novoizgrađenoj obiteljskoj kući na otoku Krku

 Miroslav Dilberović
Projekt potpisuju Ana Visković, Bernard Domniku i Matija Blašković iz arhitektonskog studija Kumpanija

Apartman Laurus u koji vas danas vodimo nalazi se u novoizgrađenoj obiteljskoj kući, u mjestu Salatići na otoku Krku, koja je naslonjena na postojeću (dvojni objekt). Spomenuti apartman nalazi se na prvom katu kuće i ima površinu od 78 m2 + 6 m2 terase. Novoizgrađen je i kompletno opremljen. Trenutačna namjena je turističko iznajmljivanje, s mogućnošću da se vlasnik useli kasnije. Vlasnik apartmana je mladić u srednjim tridesetim godinama, koji živi u istom mjestu. Projekt uređenja apartmana radili su arhitekti Ana Visković, Bernard Domniku i Matija Blašković iz Kumpanije.

Info Naziv: apartman Laurus

Lokacija: Salatić, Krk

Autori: Ana Visković/ Kumpanija, arhitekt Bernard Domniku/Kumpanija, arhitekt Matija Blašković/Kumpanija, arhitekt

Izvođač namještaja i opreme: Interrupt

Godina realizacije: 2020.

image
Miroslav Dilberović


Organizacija

- Kad nas je investitor pozvao da radimo projekt i izvedbu apartmana, stan je bio u rohbau stanju, s ozidanim pregradnim zidovima, koje smo djelomično izmijenili kako bismo dobili još jednu kupaonicu i izdvojeni prostor za perilicu/sušilicu te funkcionalnije sobe (pravilniji prostor za organizaciju soba, ulazni ormar u hodniku).

image
Miroslav Dilberović

Uz neutralne bijele boje zidova te velike komade namještaja, prostorom dominiraju detalji (rasvjeta, komadni namještaj, dekori...)

image
Miroslav Dilberović

Isto tako, stan je imao vidljive kosine kosog krova, koje smo djelomično i zadržali. Budući da vlasnik nije bio siguran kakva bi bila namjena apartmana (bi li iznajmljivao ili sam živio u njemu), ostavili smo tri spavaće sobe, kako je prostor prvotno bio i zamišljen, a dodali prije spomenute prostorije i povećali funkcionalnost - govore arhitekti i pokazuju nam prostorije od kojih se apartman sastoji. To su veliki dnevni boravak, kuhinja i blagovaonica u jednom prostoru, tri spavaće sobe, dvije kupaonice, ulazni hodnik i terasa. Apartman/stan je, kažu arhitekti, trebao prije svega biti funkcionalno uređen i namješten, pogotovo kad se u procesu vlasnik odlučio da prostor bude namijenjen turističkom iznajmljivanju.

image
Miroslav Dilberović

Prostor je opremljen kompletno podnim grijanjem, pa su se arhitekti odlučili da podovi budu u keramici (i zbog lakšeg održavanja)

image
Miroslav Dilberović

- Tako smo se brinuli da apartman bude prije svega dobro organiziran tlocrtno, da ima sve što prema propisima treba imati, a da opet samim opremanjem dobijemo prepoznatljivost i originalnost prostora. Kako je apartman opremljen kompletno podnim grijanjem, odlučili smo da kompletni podovi budu u keramici (a i zbog lakšeg održavanja) i odabir je pao na "terazzo" uzorak, kao uzorak koji objedinjuje boje i teksture okolnog kamena na lokaciji, pa i sami tradicionalan izgled kuće i boje fasade, koja je bila definirana prije naše intervencije.

image
Miroslav Dilberović

Odlučeno je da se za namještaj obilatije koristi drveni dekor naglašenije boje i godova (boja zemlje, koja se uz kamen ističe u mjestu)

Samim time, odlučili smo u namještaju obilatije koristiti drveni dekor naglašenije boje i godova (boja zemlje, koja uz kamen dominira mjestom). Uz neutralne bijele boje zidova te velikih dijelova namještaja, prostorom dominiraju detalji (rasvjeta, komadni namještaj, dekori) koji daju prostoru šarm svojim formama, ali opet decentnim bojama - objašnjavaju arhitekti i otkrivaju kako su kuhinju, ormare, elemente umivaonika, blagovaonski stol i uzglavlja kreveta sami dizajnirali, a sve je izvela tvrtka Interrupt.

image
Miroslav Dilberović
image
Miroslav Dilberović


Visoka opremljenost

- Isto tako, neke elemente velikoserijskih proizvođača namještaja (kreveti, toaletni stolići) položajem i bojama probali smo integrirati u naše "custom made" rješenje. Od komadnog namještaja tu su Feydomova nagrađivana Gemini garnitura, te nekoliko artikala iz Umbra "furniture" serije, gdje se najviše ističu "Oh Chair" stolice, koje je dizajnirao slavni Karim Rashid, Cubiko ogledala u kupaonicama te elementi s ogledalom za vješanje u hodniku i sobi te dekorativne vaze i sat. Uz neizostavnu IKEA-u, tu je i rasvjeta francuskog Opjeta te detalji danskog Bloomingvillea - sve brendovi koje direktno zastupamo kroz našu Hižicu.

image
Miroslav Dilberović

Valja naglasiti da je za apartman opremljenost vrlo visoka - svaka prostorija ima odvojeno upravljanje centralnim podnim grijanjem, svoju unutarnju jedinicu klima uređaja te smart TV, kuhinja je kompletno opremljena Bosch aparatima, a kupaonice su opremljene suvremenim Hansgrohe slavinama - nabrajaju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. travanj 2024 12:44