Moderna vila nedaleko od Omiša

Apsolutna ljepota jednostavnosti i nenametljivosti

Predivna moderna vila nedaleko od Omiša

Omiška rivijera poznata je po beskonačnom nizu predivnih plaža, maslinika, vinograda i ribarskih mjesta u kojima se mogu pronaći pravi interijerski dragulji… Villa Forte zasigurno je jedan od njih.

Profil
Naziv:
Villa Forte
Info:
moderna vila površine 200 kvadrata s okućnicom površine 720 kvadrata na omiškoj rivijeri
Kontakt:
luxurycroatia.net; 021/465099; Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Na pola puta između Omiša i Makarske, na samom ušću predivne rijeke Cetine, smjestio se mali srednjovjekovni grad Omiš. Nekada ozloglašeno mjesto s najopasnijim gusarima na cijelom Mediteranu, na što podsjećaju crkve i tvrđave koje ga okružuju, danas je središte turističke rivijere iznimne ljepote u samom srcu Jadrana. Omiška rivijera ima sve: beskonačan niz šljunčanih i pješčanih plaža i uvala, impresivan kanjon, visoke planinske lance koji se spuštaju sve do mora i kristalno čisto more.

Bogata mediteranska vegetacija, prastari maslinici, vinogradi i mala ribarska mjesta nižu se jedni za drugim, a cijeli potez prati pogled na arhipelag srednje Dalmacije, otoke Brač, Hvar, Šoltu i Vis. Krajolik je to koji je nadahnjivao pjesnike, a nije slučajno da je talijanski putopisac iz 18. stoljeća Alberto Fortis, prolazeći pokraj malog ribarskog i težačkog mjesta Mimice, rekao: “Ovo mjesto je točka apsolutne ljepote”. Istina, Mimice se diče plitkim morem, dvjema gradskim plažama poznatima po bijelom žalu – omiljenom kupalištu najmlađih i onih nešto starijih, rivi bez prometa i općenito večernjem miru u uvali, pa kotira kao idelano mjesto za one koji žele ugodan, tih odmor.

Upravo u Mimicama, mjestu starom više od tri stoljeća, koje se nalazi 11 kilometara od Omiša, odnosno 23 kilometra od Makarske, pronašli smo predivnu modernu vilu nekoliko stotina metara uz more, koja se svojim nenametljivim oblikom i pročeljem savršeno uklopila u postojeće okruženje. A njezin opis već na prvu otkriva kako je riječ o objektu koji odgovara onima koji žele nešto mirniji odmor. Naime, kuća naziva Villa Forte smještena je u privatnoj oazi i zaštićena je od pogleda, ali istodobno ima spektakularan pogledom na Brački kanal. Sagrađena je poštivajući tradicionalne lokalne materijale i s karakteristikama moderne arhitekture, a projektirao ju je splitski arhitekt Neno Kezić koji je 2013. s kolegom Emilom Šverkom za projekt Studenstkog doma i Studentskog centra Sveučilišnog kampusa u Splitu dobio godišnju nagradu “Vladimir Nazor” za arhitekturu i urbanizam.

Arhitektonska ideja projekta luksuznog objekta za odmor realizirana je u golemim staklenim površinama koje dominiraju vilom, a gdje se interijer i eksterijer savršeno preklapaju čineći savršenu simbiozu. Unutarnji dizajn kuće odlikuje se jednostavnošću s pažljivo odabranim komadima suvremenog dizajnerskog namještaja. Vila se sastoji od dnevnog boravka, blagovaonice i kuhinje u prizemlju. U prizemlju se također nalaze garderoba, sprema, WC i spavaća soba sa zasebnom kupaonicom i WC-om. Na katu se nalaze još tri spavaće sobe, od kojih svaka ima zasebnu kupaonicu i WC, a posebnost je i to što se iz svake prostorije izlazi na terase koje okružuju kuću sa svih strana. Ukupno je, dakle, osam ležaja. Dodatni plus je bazen dužine 12 metara, koji se nalazi na južnoj strani vile, a primamljiva je činjenica da se iz bazena pruža jedinstven pogled na more i otoke.

Ako vam se svidio ovaj interijer, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. svibanj 2024 10:22