U DOBROM DRUŠTVU

Art studio Lapo Lapo poziva na zimsko druženje u svoju  ‘Dnevnu sobu’

Osjećajte se ‘ko doma ovog prosinca u Ilici 50!

Zagrebački (street) art studio Lapo Lapo ovog je prosinca odlučio otvoriti vrata svoje ‘Dnevne sobe i pozvati vas na ugodna i kreativna zimska druženja u Ilici 50. Dvije zanimljive izložbe, likovne radionice za osnovnoškolce, projekcije filmova, fina klopa, dobro društvo razlog su da naredne dane provedete u u studiju Lapo Lapo i da se tamo osjećate ‘ko doma.

 

‘Dnevna soba’ Lapo Lapo u subotu, 15.12. postaje mala knjižnica jer će svoju ‘Lutajuću knjigu’ izložiti zanimljiva mlada umjetnica Antonella Šantek. Osim što se bavi crtanjem i slikarstvom te je sudjelovala na brojnim grupnim izložbama i projektima, Antonella je posvećena i društvenom radu. S Milom Mrvaljom je 2013. osnovala udrugu Fajter koja osim izdavanja umjetničkog časopisa, provodi, među mnogima sada već prepoznate, ture ‘Invisible Zagreb’. Antonellina ‘Lutajuća knjiga’ zanimljiv je projekt sakupljanja odbačenih knjiga koje zahvaljujući ‘maloj’ intervenciji dobivaju novi umjetnički život u kojem motivirajuća poruka ima smisla jedino ako se šalje dalje. O tome će Antonella reći više uživo na izložbi koja počinje od 19 sati. Uz glazbeni nastup romantičnog dvojca Cura i dečko, u studiju Lapo Lapo ćete tom prilikom moći  kupiti jedinstvene Antonelline radove.

 

Razlog za boravak u ‘Dnevnoj sobi’ imaju i osnovnoškolci koji će moći sudjelovati u likovnim radionicama OMart pod umjetničko-pedagoškim vodstvom Melite Omeragić, akademske kiparice i waldorfskog pedagoga. Ove besplatne radionice tematski će pratiti blagdansko doba godine, a klincima će biti zanimljiv način da se likovno i kreativno izraze te zadovoljno ponesu kući svoje radove. Detaljne termine održavanja potražite ovdje te se prijavite putem maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

 

Tjedan od 17. pa sve do kraja prosinca bit će ispunjen popodnevnim druženjima uz omiljene Dj-e selekcije, projekcije filmova koji se rado gledaju, a Điki & Đusko bit će otvoreni za sve koji ogladne, ožedne ili ih samo žele upoznati uživo. Posjetitelji bi mogli ‘uloviti’ i neki blagdanski poklon jer će u ‘Dnevnoj sobi’ svoje mjesto na polici naći i proizvodi poznatih hrvatskih brendova.

 

Jedinstvena jednovečernja izložba “Suvremena Šokačka Avangarda” dogodit će se 21.12., kada u Lapo Lapo stiže fantastični mladi umjetnik Mislav Lešić - Đurakov. Rođen u Županji, magistrirao slikarstvo na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci, Mislav je već nekoliko godina aktivan u području slikarstva, ilustracije, dizajna i street arta. Imao je nekoliko zapaženih samostalnih i grupnih izložbi diljem Hrvatske, te u Sloveniji, Poljskoj, Srbiji. Ove je godine sudjelovao u međunarodnom projektu umjetničkih intervencija Okolo u sklopu kojeg potpisuje impresivan mural na stepenicama tržnice Dolac u centru Zagreba.

 

Mislav će od 17 sati nadalje ‘Dnevnu sobu’ studija Lapo Lapo na jedan pretvoriti u tipičnu slavonsku priču te vam predstaviti izložbu “Realizam Ćorava Sokaka vol II” koju će pratiti i prigodna scenografija. Početnu inspiraciju za ovaj ciklus izložbi Mislav crpi iz hrvatskog postimpresionizma i francuskog realizma, ali i secesijskih i psihodeličnih postera i grafike 20. stoljeća nakon čega sve uspješno povezuje konceptualnim tonom u sliku šokačkog života. Čvarci su u slavonskoj kući neizostavni, tako da ih očekujete i te večeri u Lapo Lapo, a uz slušanje ploča Mislavovi zanimljivi radovi bit će na prodaju.

Više informacija pratite na FB stranicama; Lapo Lapo, OMart, Antonella Šantek:Lutajuća knjiga ili se obratite na kontakte Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. / 091 5928 282, Borut Planinc, voditelj studija Lapo Lapo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. listopad 2020 07:21