Novo cool mjesto

Artichoke Wine Bar

Restoran na otoku Hvaru koji morate posjetiti!
Profil
Info:
Artichoke Wine Bar & Restaurant
Adresa:
Jelsa 497, Jelsa
Radno vrijeme:
pon-ned od 10 do 01 h
Cijene:
kava od 8 do 12 kn, čaša vina od 18 kn, glavno jelo od 68 do 142 kn, deserti od 25 do 31 kn

Jelsa na Hvaru ima bogatu povijest vinogradarstva, a ponudu lokalnih vinara može se kušati u novootvorenom Wine baru Artichoke. Objekt ujedno djeluje kao restoran i ima bogatu ponudu mediteranske i internacionalne kuhinje. Vlasnik je Dino Pavičić, mladi ugostitelj koji je turistima i domaćim posjetiteljima odlučio pružiti nešto novo. – Posebna pažnja posvećena je želji da se gostu pruži svojevrsno gastro iskustvo, odnosno da kroz našu hranu i vino osjeti dušu Jelse i Dalmacije u cjelini – pojasnio je Pavičić. Baš iz tog razloga gotovo sve namirnice se dobavljaju od lokalnih proizvođača. Težnja je bila na all day konceptu, pa poslužuju tri glavna obroka i aperitive. – Sigurno imamo najveću ponudu vina na cijelom otoku, gostima nudimo vrhunske majstore poput Dubovića, Huljića i Tomića – kaže Pavičić. Koncept je ideja vlasnika, a samo uređenje je provedeno uz pomoć arhitekta koji se pobrinuo za interijer i dizajn namještaja. Samim uređenjem željeli su stvoriti prostor koji je elegantan i fin, a istodobno u nekim elementima grub i industrijski.

Inzistiralo se na zanimljivosti i pristupačnosti interijera, pa je on namijenjen širokoj publici koja bi se u njemu trebala osjećati ugodno. Unutarnji prostor proteže se na 105 kvadrata, a lounge terasa namijenjena opuštanju i uživanju u pogledu na mjesto i more ima 80 kvadrata. Kada se razmišljalo o imenu, fokus je bio na nečemu dovoljno “fancy” što će biti znak dizajnerskog uređenja, ali ipak dovoljno “iz naroda” da se naglasi pristupačnost. Tako je nastao Artichoke. Nakon poznatog Dina Galvagne, u pripremi su gostovanja i drugih kuhara. Pušenje je dopušteno na terasi s koje se pruža spektakularan pogled na obalu. Lounge je, također, otvoren i za kućne ljubimce.

Tekst: Daria Bertek

Foto: Vedran Rafael Janic

Izvor: magazin Like!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 17:21