obiteljska kuća

Atraktivan dom od 120 kvadrata

 

Novoizgrađena kuća golih zidova i bez prave osobnosti predstavljala je arhitektonskoj tvrtki mode:line iz Poznańa u Poljskoj pravi užitak za uređivanje. Tim arhitekata odlučio je dodatno istaknuti zanimljive betonske strukture i stvoriti uređenje koje će ih pretvoriti u izvrstan detalj. Cilj arhitektonskog tima prilikom osmišljavanja interijera ove kuće od ukupno 120 četvornih metara bio je spojiti sirove s toplim materijalima, u prostor smjestiti pojedine komade namještaja koje su vlasnici naslijedili od rodbine, ali i stvoriti otvoreni prostor koji nije hladan, nego udoban i atraktivan.



U prostranom prizemlju nalazi se dnevni boravak s velikim prozorom koji ga otvara prema dvorištu i uvodi element zelenila u uređenje. U samo središte prizemlja smješten je rustikalni blagovaonski stol okružen eklektičnim odabirom stolica. Pažnju privlače stepenice od sirovog betona vode na kat, a nadograđene su drvenim daskama.


Prostor ispod stepenica iskorišten je za postavljanje upečatljive žute komode koja razvedrava prizor. Blagovaonica se ističe i odličnom rasvjetom koja je nastala spajanjem velike drvene grane i izloženih visećih žarulja omotanih na granu sve dok nije dobivena željena visina ovog improviziranog, ali odličnog lustera.

U dnu prostorije nalazi se bijela kuhinja s kuhinjskim otokom u kojoj se ponovno javlja motiv betona i to u obliku radnih površina. Kraj kuhinje je smještena i kupaonica od ostatka prostora odvojena kliznim vratima.


Dnevni boravak je iznimno udoban, a namješten je kaučem pretrpanim jastučićima uz koji se nalaze i dva mala pravilna stolića i retro ljubičasto fotelja. Detalji poput gitara, odličnih svjetiljki, dinamičnih uzoraka na tkaninama i otvorenih polica s knjigama i sitnicama čine prostor simpatičnim i toplim.

Na katu se nalazi dječja soba s izvrsnim velikim bijelim ormarima s brojnim ladicama, a prostor krase i viseća fotelja, mali stol za rad sa zelenom stolicom i željezni krevet. Kombinacija svijetlog drva, bijele, crne i zelene boje obilježava ovu malu dječju oazu i čini je vedrom.

Izvrsna spavaća soba ima nekoliko zanimljivih značajki. Prva je crni zid uz koji je postavljen krevet, a s kojim je usklađena i polica postavljena iznad kreveta za odlaganje knjiga i ukrasa. Uz prozor je smješten radni stol sa stolicom, a cijeli jedan zid zatvoren je panelom čija minimalistička drvena struktura podsjeća na oblike stabala. Iza panela skriva se cijela garderoba bračnog para i eliminira potreba za klasičnim ormarom.


Na katu se nalazi i velika kupaonica sa zastakljenom tuš-kabinom, ali i velikom kadom. Zabavan detalj nalazi se na zidovima koji su prekriveni bijelim mozaik-pločicama čija je ujednačenost razbijena pomoću crnih komadića posloženih u geometrijski lik hobotnice. Simpatično!

Izvor: Modelina Architekci

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 21:39