STANOVI

Atraktivno malo naselje na Šalati

 Kamgrad/Eurovilla
Četiri urbane vile ciglenog pročelja

Ponuda na tržištu nekretnina, koje je posljednjih nekoliko godina u porastu, sve je raznolikija. I dalje se najbolje prodaju nekretnine u centru grada i tramvajskoj zoni. Međutim, stanovanje na tim lokacijama ima svoje nedostatke, a to su ponajviše parking i lift te često manjak zelenila u okružju.

Novi stambeni projekt, koji je gradila tvrtka Kamgrad u Mirogojskoj ulici na zagrebačkoj Šalati, na kraju mirnog slijepog odvojka uvučenog od glavne ceste, može se pohvaliti prekrasnim panoramskim pogledom na grad i prirodu.

Kamgrad/Eurovilla

Prostori su komforni i svakom pripada ostava, garaža i parkirno mjesto

POGLED

- Najveća je prednost tih zgrada to što je obuhvaćeno sve što kupci luksuznih nekretnina traže, a to su čisti zrak, život na brdu, pogled i mir. Mnogima je važno da lokacija bude u blizini tramvajske zone i svih ostalih sadržaja potrebnih za život. Adrese uz koje su vlasnici stanova vezani isključivo automobilom nisu praktične za djecu. Ovo novo naselje je do Zvijezde i tramvaja udaljeno pet minuta šetnje - kaže Sergio Serdarušić čija je agencija Eurovilla ekskluzivni zastupnik prodaje projekta.

U tom segmentu, smatra on, teško je na tržištu naći bolju novogradnju bliže strogom centru grada, koja ima sve elemente života na brdu, uključujući atraktivan pogled na katedralu.

Kamgrad/Eurovilla

Projekt malog naselja sastoji se od četiri urbane vile, a svaka ima tri stana. Činjenica da je riječ o nekoliko objekata, a ne o jednoj kući dala je graditeljima mogućnost da urede i okoliš objekata. Prednost je i život u novom naselju kao takvom.

Stanovi su četverosobni i peterosobni, komforni te svakom pripadaju ostava, garaža i parkirno mjesto. Ostavljeno je dosta zajedničkog prostora i za parking gostiju. Cijelo zemljište je potpuno ograđeno i privatno pa ne postoji mogućnost da netko drugi nedopušteno ostavi svoj automobil.

Kamgrad/Eurovilla

- Tlocrti su vrlo, vrlo dobri. Prema aktualnom GUP-u s maksimalnom izgradivosti 500 kvadrata BRP-a, takav više nije moguće ostvariti. Kvalitetnim tlocrtom dobio se prostran ulazni hodnik, mjesto predviđeno za garderobu, gostinjski toalet gdje je smješteno i gospodarstvo, potom veliki dnevni boravak u open-space izvedbi povezan s kuhinjom i blagovaonicom površine veće od 70 kvadrata, te loggia od deset kvadrata. Tu su i dvije dječje komforne sobe sa zajedničkom kupaonicom te potpuno odvojena master spavaća soba s kupaonicom i walk-in garderobom - opisuje Serdarušić te dodaje da je, prema potrebi, moguće garderobu pretvoriti u četvrtu spavaću sobu.

Kamgrad/Eurovilla

Iz garaže se liftom izlazi direktno na etažu stana. Na svakoj se nalazi jedan stan. Svaka etaža ima svoju prednost pa tako prizemni stanovi imaju velike zelene, uređene i potpuno ravne vrtove, srednji stan ima prednost što je u sredini i grijan je sa svih strana te gleda na krošnje drveća, a penthouse ima veliku terasu i najbolji pogled na zelenilo i grad u daljini. Pogledi kroz prozore soba su na zelenilo i susjedne zgrade istog naselja.

Kamgrad/Eurovilla

Cijene stanova iznose od 3200 do 4000 eura po m2. Inače, na sličnim lokacijama zemljišta za gradnju prodaju se po puno većim cijenama

VISINA STROPA

Od opreme, projekt uključuje pametnu kuću, fasadu STO 18 - 24 cm, Schüco stolariju, grijanje je plinsko kroz radijatore i podno na mjestima gdje je keramika. Klimatizirane su sve prostorije, stanovi imaju protuprovalna vrata s elektrobravom, dok je parket izblijedjeli hrast prve klase, kamin je obložen kamenom, kuća ima videonadzor, centralni usisivač, omekšivač za vodu i visinu stropa od 2,85 centimetara - opisuju u agenciji Eurovilla.

Kamgrad/Eurovilla

Najveća je prednost ovih zgrada to što je obuhvaćeno sve što kupci luksuznih nekretnina traže, a to su čisti zrak, život na brdu, pogled i mir. Osim toga, riječ je o pametnim kućama, koje imaju plinske radijatore i podno grijanje

Cijene stanova su od 3200 do 4000 eura po kvadratu. Cijene su tržišno prihvatljive, smatra Serdarušić, jer se na sličnim lokacijama zemljišta za gradnju jednog objekta BRP 500 kvadrat kreću od 500.000 eura naviše, a gradnja je vrlo skupa, pogotovo u izvedenoj opremi.

Kamgrad/Eurovilla

Više na: eurovilla.hr.

Foto: Kamgrad/Eurovilla

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 10:24