SKRIVENO UTOČIŠTE

Autentična obnova kuće u sjeni starih stabala maslina kroz koje se širi miris mora

 Boutique Homes
Kako saznajemo kuća je građena još početkom 20. stoljeća, a nalazi se odmah uz sjevernu obalu otoka

Popularno ljetovalište Cefalù nalazi se uz sjevernu obalu Sicilije, malo više od sat vremena istočno od Palerma grada koji je pod zaštitom UNESCO-a te povijesna ribarska luka. Lijepim srednjovjekovnim ulicama dominiraju normanska katedrala iz 12. stoljeća i drevna utvrda na vrhu brda. U istom području nalazi se i prekrasan grad Santo Stefano di Camastra, poznat po keramici i pločicama, smješten odmah u blizini surove planine Madonie. Nedaleko od svega toga, na sjevernoj obali otoka, skrivaju se prekrasne plaže Mazzaforno i Settefrati, udaljene su deset minuta hoda od Olive House odnosno kuće Maslina u koju vas danas virtualno vodimo.

image
Boutique Homes
image
Boutique Homes

Kako saznajemo kuća je građena još početkom 20. stoljeća, a nalazi se odmah uz sjevernu obalu otoka. Milanski arhitekti Marco Ginuta i Viviana Haddad svoj život provode na relaciji između Milana i Sicilije i do sada su već obnovili na desteke ruševnih starih kuća pretvarajući ih u suvremene prostore, uvijek ostavljajući netaknutu patinu vremena i odraz mjesta gdje se nalaze.

image
Boutique Homes

Tako je bilo i s Olive House, arhitekti su tijekom obnove zadržali jednostavni šarm i udobnost tradicionalne sicilijanske kuće. Kuća izgleda gotovo kao da je zamrznuta u vremenu, skromni dizajn kuće tipičan je za rano 20. stoljeće i ispunjen je lijepim vintage komadima, originalnim pločicama i prizemnom prisnošću. Lagano obnovljena kako bi istaknula svoj karakter i izvorne značajke, dvokatnica je tipična za ovo područje.

image
Boutique Homes
image
Boutique Homes
image
Boutique Homes

U prizemlju se nalazi dnevni boravak, mala kuhinja s blagovaonicom, spavaća soba s bračnim krevetom i kupaonica za goste. Glavna spavaća soba je na katu i nudi vlastitu kupaonicu i odvojenu garderobu koja se može transformirati kao dodatna jednokrevetna spavaća soba.

image
Boutique Homes
image
Boutique Homes

Okružen velikim travnatim vrtom u sjeni starih stabala maslina kroz koje se širi miris Tirenskog mora, nalazi se fantastičan prostor za blagovanje i sjedenje na otvorenom gdje možete uživati u životu na otvorenom. Tu se smjestio i veliki bazen koji je realiziran u vrijeme obnove prije nekoliko godina. Ovo je slatko i atmosferično mjesto idealna je lokacija za bijeg od svega.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 20:11